ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Χα!


Με αφορμή τη φωτογραφία που δείχνει τον Βασίλη Μπισμπίκη με το τσιγάρο στα χέρια σε κέντρο διασκέδασης, ο υπουργός Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει και εφαρμόζεται. Χα!
Συγγνώμη για τον γέλωτα (και στον τίτλο), αλλά αυτοί που κυβερνούν, δημαρχεύουν, διοικούν, εποπτεύουν, αστυνομεύουν, πρέπει να ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, πέρα από τους τοίχους των γραφείων τους –μέσα στον κόσμο. Αν περπατούσαν (ας το έκαναν και οι συνεργάτες τους), αν έβλεπαν, και κυρίως αν ήθελαν να δουν, θα ήξεραν ότι εδώ και πολύ καιρό, εδώ και μήνες, το τσιγάρο πάει και έρχεται στα μπαρ, στα καφενεία, στις ταβέρνες.
Οι εικόνες που βλέπαμε με καπνίζοντες στα πεζοδρόμια, ακόμα και έξω από μπουζούκια, είναι πλέον μουσειακές. Οι άρσεις των απαγορεύσεων για την κόβιντ συμπαρέσυραν και τις απαγορεύσεις για το κάπνισμα. Και ο νόμος μπορεί να ισχύει, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν εφαρμόζεται –τουλάχιστον παντού. Ακόμα και όταν στις αίθουσες υπάρχουν παιδιά.
Εύκολο να το λες ότι «ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται», δύσκολο να το πιστέψεις όταν κυκλοφορείς και ζεις μέσα στον κόσμο.
- από το Harddog