ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δεν κουνιέται δαχτυλάκι...


Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής πνευμονολογίας για να καταλάβεις ότι είναι «τεράστια η κρυφή διασπορά» και ότι αντιμετωπίζουμε «ίσως το μεγαλύτερο κύμα που έχουμε περάσει» (Τζανάκης). 
Δεν είναι ανάγκη να έχεις χαρτοφυλάκιο υπουργού για να ενημερώσεις ότι από το φθινόπωρο, όταν δεν θα έχουμε ζέστες και ζωή στους εξωτερικούς χώρους, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. 
Δεν είναι δύσκολα να διαπιστώσεις ότι δεν κουνιέται δαχτυλάκι για να ανακοπεί αυτό το κύμα που μπορεί από το φθινόπωρο να μας ρίξει σε πιο κοφτερά βράχια. 
Δεν θέλεις πτυχία και ντοκτορά για να εξηγήσεις τις επιπτώσεις από την αδιαφορία να τηρηθούν έστω και τα ελάχιστα μέτρα που διατηρούνται, όπως οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ρίχνεις μια ματιά στα λεωφορεία που περνάνε από τον δρόμο σου και βλέπεις ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιβατών –ίσως και πάνω από τους μισούς– δεν φορούν μάσκα. Σε ποιον θα δώσουν λογαριασμό; Και άσε τους επιστήμονες να ανησυχούν, λέει, από την αύξηση των κρουσμάτων. Σε κουβέντα να βρίσκονται.