ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

H Συμφωνική Πλευρά του Φεγγαριού


Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, στις 21:00, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζουν στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μια απρόσμενη συναυλία που επισκέπτεται τη «Συμφωνική Πλευρά του Φεγγαριού»!
Σε ενορχήστρωση του Αχιλλέα Γουάστωρ, προετοιμασία χορωδίας από τον Μιχάλη Παπαπέτρου και μουσική διεύθυνση του ραγδαία ανερχόμενου αρχιμουσικού Στάθη Σούλη, ένας από τους σημαντικότερους δίσκους όλων των εποχών παρουσιάζεται με ήχο συμφωνικό και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά.
Πρόκειται για το άλμπουμ «Dark Side of the Moon» των Pink Floyd που το σπουδαίο συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1973, μπαίνοντας στη μετά τον Syd Barrett φάση της καριέρας του, παραδίδοντας έναν δίσκο που έχει πουλήσει περισσότερα από 45 εκατομμύρια αντίτυπα και θεωρείται πλέον κλασικός.
Το θρυλικό εξώφυλλο των Hipgnosis, αλλά και τα κομμάτια του άλμπουμ, όπως τα «Money», «The Great Gig in the Sky» και «Us and Them», που ακούγονται το ίδιο φρέσκα ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να εμπνέουν για νέες εκδοχές τους.
Η συναυλία, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ2 και θα μεταδοθεί απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα.
Σολίστ: Αφροδίτη Πατουλίδου (σοπράνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο)
Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Ηχοληψία για τα Μουσικά Σύνολα: Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης, Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Ηχοληψία για το Τρίτο Πρόγραμμα: Χρήστος Γιαννόπουλος