ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Αίτημα για ταυτόχρονη διερεύνηση των καταγγελιών Ανδρουλάκη και των στοιχείων για 17 βουλευτές υπό παρακολούθηση


Μια ακόμη υπόθεση υποκλοπών έφτασε στη Βουλή, μετά από εκείνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Σήμερα, η «Εστία Επενδυτική» έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, για ταυτόχρονη διερεύνηση των καταγγελιών Ανδρουλάκη και των στοιχείων για 17 βουλευτές υπό παρακολούθηση, του προέδρου του ομίλου, Γιάννη Φιλιππάκη, και στελεχών του, δικηγόρων και άλλων προσώπων.
Σε σχετική ανακοίνωση της «Εστίας Επενδυτικής» αναφέρεται:
"Αίτημα, μέσω επιστολής, έκανε ο εκδότης των εφημερίδων «δημοκρατία» και «Εστία» , Γιάννης Φιλιππάκης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ώστε να διερευνηθεί η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Στην επιστολή του, ζητάει να εξεταστούν, λόγω συνάφειας των υποθέσεων, και οι υποκλοπές/hacking των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) τόσο 17 βουλευτών όσο και του ιδίου, στελεχών της εφημερίδας, δικηγόρων και άλλων προσώπων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η ταυτόχρονη διερεύνηση είναι απαραίτητη για την προστασία των θεσμών, το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και την Ελευθερία του Τύπου».
Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις παραπάνω υποκλοπές, περιέχονται τόσο στην ένορκη κατάθεση που έδωσε ο Βρετανός δικηγόρος της «δημοκρατίας», David Ηooper, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, όσο και στα αντίστοιχα υπομνήματα που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο. Τα στοιχεία αυτά, που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, αποδεικνύουν τη διάπραξη εγκληματικών υποκλοπών/hacking την περίοδο 2015-2016, όταν η «δημοκρατία» διερευνούσε τη «λίστα Λαγκάρντ». 
Επίσης, υπάρχει πλήθος άλλων ενδείξεων που εδραιώνουν την εικόνα ότι οι παρακολουθήσεις, στην πραγματικότητα συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα του 2019, οπότε και συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, από το FBI, ο φυσικός αυτουργός τους, ο Ισραηλινός ντέντεκτιβ, Αβιράμ Αζάρι. 
Όπως αποκάλυψε στην ελληνικές αρχές ο κ. Hooper, τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν τόσο στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με το FBI, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσο και μέσω των επαφών του με το εξειδικευμένο ινστιτούτο Citizens Lab, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, αλλά και στελέχη του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Thomson Reuters.
Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, «λόγω της ταχύτητας ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας», δεν ήταν δυνατή η δρομολόγηση δικαστικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων της λεγόμενης “ελληνικής πτυχής” του διεθνούς δικτύου παρακολουθήσεων με κεντρικό πρόσωπο τον Αζάρι. Να σημειωθεί ότι ο Αβιράμ Αζάρι ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το 2019, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης στις 20 Απριλίου 2022 και η ποινή κάθειρξής του θα ανακοινωθεί στις 4:30 μ.μ. της 19ης Οκτωβρίου 2022». Με την ανακοίνωση της ποινής του Αζάρι, θα δοθούν στην δημοσιότητα και όλα τα στοιχεία των υποκλοπών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταρχήν έρθει στο φως, εκτός από τα διευθυντικά στελέχη της «δημοκρατίας» και το νομικό επιτελείο της στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα, την χρονική περίοδο 2015-2016, θύματα υποκλοπών μέσω hacking, είχαν πέσει και οι βουλευτές: Μάκης Βορίδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλειος Οικονόμου, Ιωάννης Δέδες, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος, Δημήτριος Κυριαζίδης, Παύλος Βογιατζής, Ροδούλα Ζήση, Αθανάσιος Μπούρας, Θεoδωρος Πάγκαλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Έλενα Ράπτη, Δώρα Αυγερινοπούλου, Διονύσης Σταμενίτης, Γεώργιος Μαυρωτάς".