ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Δεν υπάρχουν πια Καραπαναγιώτης, Φυντανίδης, Παπαϊωάννου...



Παραιτήθηκε με αιχμές από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη

Αποχώρησε με αιχμές από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην δημόσια τηλεόραση η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη που έκανε την τελευταία της μετάδοση το βράδυ της Κυριακής από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Η Χρύσα Ρουμελιώτη κάλυπτε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του Προεδρικού Μεγάρου και της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ανακοίνωσε την παραίτηση της με ανάρτησή της στο Facebook.
Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ρεπορτάζ, μετά τα όσα έγιναν στο Προεδρικό, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να προβαίνει σε βαρύ θεσμικό ατόπημα αναφερόμενη στην υπόθεση Λιγνάδη. «Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», είπε μεταξύ άλλων η Σακελλαροπούλου ενώ συμπλήρωσε ότι «τα θεσμικά αντίβαρα, δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».
Μετά από τη δεξίωση στο Προεδρικό για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η δημοσιογράφος ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες έγραψε στο fb:
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.
Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.
Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;
Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
—–Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου… που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.
Και,
—–Δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.
ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;
Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου.
Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα».


Το παραπάνω κείμενο γρήγορα έγινε πρώτο θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, το οποίο ερμηνεύτηκε (και δικαίως) ως δήλωση παραίτησης της δημοσιογράφου από την ΕΡΤ. Λίγες ώρες αργότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Χρύσα Ρουμελιώτη δεν φεύγει από το Ραδιομέγαρο, παρά μόνο από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια προσωπική δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Χρύσας Ρουμελιώτη διευκρινίζονται τα εξής: η κυρία Ρουμελιώτη ουδέποτε υπέβαλε την παραίτηση της από την ΕΡΤ Α.Ε, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να μην καλύπτει στο εξής δημοσιογραφικά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν της γνωστοποιήθηκε ότι στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει διαπιστευθεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης - εξέλιξη απολύτως απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τη λειτουργία του νέου ενημερωτικού καναλιού Ertnews. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε από την κυρία Ρουμελιώτη να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ".
Διευκρινιστικό post ανέβασε και η ίδια η δημοσιογράφος, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση της ΕΡΤ αν και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρχαν και παρεμβάσεις στο έργο της ενώ έμαθε και από σπόντα τη δεύτερη διαπιστευμένη δημοσιογράφο της ΕΡΤ στην Προεδρία της Δημοκρατίας:
"ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας.
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.
Την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους ,όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης. Η ΕΡΤ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρονων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ".