ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΜΑΤατζής: «Φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ...»


Οργιο αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών (βιντεο)
 «Αντιδημοκρατικός κατήφορος με εντολή Μητσοτάκη»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ακόμη ένα όργιο αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, στη σκιά του εκδικητικού δικαστικού «όχι» στην αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Φαίνεται πως είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση της έντασης στο κέντρο της Αθήνας και στα Εξάρχεια, με τα περιστατικά άγριας αστυνομικής βίας να πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες.
Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ κατά ειρηνικής διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, με τα βίντεο και τις φωτογραφίες να προκαλούν οργή.
Σε αυτή την κατάσταση τρομοκρατίας αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει ως στρατηγική επιλογή τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Οι πρωτοφανείς εικόνες άγριας καταστολής που εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι η αστυνομική αυθαιρεσία δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας με εντολή Μητσοτάκη.
  • Οι εικόνες του διαδηλωτή που ενώ έχει προσαχθεί γρονθοκοπείται στο πρόσωπο από άνδρα των ΜΑΤ, του ανθρώπου σε αναπηρικό αμαξίδιο που βγαίνει μέσα από ένα σύννεφο δακρυγόνων, των φωτορεπόρτερ που πνίγηκαν στα χημικά και των βουλευτών που προπηλακίστηκαν, είναι εικόνες φρίκης από άλλες εποχές και από άλλα καθεστώτα.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωρικάκος όπως και ο προκάτοχός του θα κουκουλώσουν το θέμα και δεν θα αποδοθεί απολύτως καμία ευθύνη. Δεν θα εκπλαγούμε αν ο κ. Μητσοτάκης μιλήσει ξανά για «επαγγελματίες τραυματίες».

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, κομμάτι του οποίου είναι και η αστυνομική αυθαιρεσία, είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το μόνο μέσο που έχει μείνει στην πιο βρώμικη και σκοτεινή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι η βία και η προπαγάνδα. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή»


ΜΑΤατζήδες χτυπούν δεμένους διαδηλωτές με μπουνιές στο πρόσωπο [Βίντεο]

Αποκαλυπτικά της άγριας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα βίντεο από την χθεσινή πορεία υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και κατά της απόρριψης του δίκαιου αιτήματός του από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να αποφυλακιστεί με όρους.
Τα νέα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν τις απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε βάρος πολιτών και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνοντας την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που η ζωή ενός ανθρώπου κρέμεται από μια κλωστή.
Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές δέχτηκαν μπουνιά στο πρόσωπο από ΜΑΤατζήδες. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και φορούσε χειροπέδες, όταν ο αστυνομικός τον χτυπά κατά την προσαγωγή του. Ο δεύτερος δέχεται τα χτυπήματα με αυτόπτες μάρτυρες να φωνάζουν ότι πρόκειται για δημοτικό σύμβολο. Αναφορές κάνουν λόγο για σωματικές και λεκτικές επιθέσεις σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους.


Το όργιο της αναίτιας καταστολής ξεκίνησε πριν η πορεία φτάσει στα Προπύλαια με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ ακολούθησαν ρίψεις κρότου-λάμψης και νερού από την αύρα, την οποία είχε επιστρατεύσει η ΕΛ.ΑΣ.
Ο Μανώλης Κυπραίος, που είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ σε αντιμνημονιακή διαδήλωση το 2011 με αποτέλεσμα να του προκληθεί αναπηρία 90%, ανήρτησε βίντεο που δείχνει ρίψη χημικού σε διαδηλωτή, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το μέγεθος της βαρβαρότητας αποδεικνύεται και στο επόμενο βίντεο, στο οποίο διακρίνεται αστυνομικός να ρίχνει στο έδαφος έναν νεαρό και να τον κλωτσά με μένος.
Προπηλακισμό υπέστη επίσης ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, o οποίος ανέφερε αργότερα από το βήμα της Βουλής πως δέχτηκε δακρυγόνα στο πρόσωπο, πως τον έσπρωξαν με ασπίδες και τον απείλησαν κραδαίνοντας τα γλομπ. Όπως σημείωσε, ένας αστυνομικός τον αναγνώρισε και να είπε: «φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ....», ενώ άλλος άνδρας των ΜΑΤ προσπάθησε να συγκρατήσει τον τελευταίο λέγοντάς του: «τι πας να κάνεις; είναι βουλευτής».
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, ξυλοκόπησαν άγρια τον συντονιστή του κόμματος Κωνσταντίνο Ντάσκα και την προσωπική του επιστημονική συνεργάτιδα Ελένη Σπετσιώτη. Επίθεση δέχτηκε και εργαζόμενος σε ΜΜΕ, που τραβούσε φωτογραφίες, όπως φαίνεται παρακάτω.

Πηγή: EfSyn