ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Διάλογοι με τον παππού μου


Τη μέρα γέννησης του Έλληνα συνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία Μίκη Θεοδωράκη αλλά και του εγγονού του Άγγελου, που γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον παππού του, η εκπομπή της Φωνής τηςΕλλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Διάλογοι με τον παππού μου».
Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, από 13:00 έως και 14:00.
Μία μουσική συνομιλία παππού και εγγονού, οι διάλογοι του παππού με τον εγγονό αλλά και όλα όσα ο Άγγελος δεν πρόλαβε να πει στον Μίκη, οι παράλληλες αφηγήσεις του Μίκη και του Άγγελου για τα γεγονότα που σημάδεψαν την παιδική και νεανική ηλικία τους. Ένα ντοκιμαντέρ-ύμνος στη μουσική μέσα από τα μάτια του Άγγελου, με τη μουσική του Μίκη και του Άγγελου. Ακούγονται πολύ σπάνια ηχητικά τεκμήρια από ιδιωτικά αρχεία, το αρχείο του ΡΙΚ και το αρχείο της γερμανικής τηλεόρασης.
Ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης σπούδασε πιάνο, κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική στην Αγγλία. Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο και είχε πλούσιες μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία που αποτύπωνε σε πρώιμες συνθέσεις όποτε έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο. Η έντονη παρότρυνση του θείου του, Γιώργου Θεοδωράκη, να ηχογραφήσει τις μουσικές ιδέες του, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Έτσι, άρχισαν να βγαίνουν στο φως, οι πειραματισμοί και το δικό του μουσικό σύμπαν. Ξεκίνησε να συνθέτει οργανική μουσική και έπειτα άρχισε να γράφει τραγούδια με αγγλικό στίχο.
Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης