ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Σπέκουλα Πλεύρη με κορονοϊό και Τσίπρα


Αντί να δώσει απαντήσεις για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με ένα χαλαρό και... covid free καλοκαίρι, ο υπουργός Υγείας προτίμησε να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την καραντίνα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε: 
«Είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω πυρκαγιών έχει covid. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, ότι υπάρχουν πέντε ημέρες απομόνωσης που δε μετράει η πρώτη μέρα. Ο κύριος Τσίπρας ήταν στη τέταρτη μέρα νόσησης στις 24 Ιουλίου, αν δεχθούμε ότι νόσησε τη προηγούμενη ήταν στη πέμπτη μέρα, άρα θα έπρεπε να ήταν σε πέντε ημέρες καραντίνα. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ, οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο ίδιος βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και στο προεδρικό Μέγαρο ήταν χωρίς μάσκα σε περίοδο που ήταν σε καραντίνα, ή αν είχε ολοκληρώσει τη καραντίνα θα έπρεπε να φορούσε μάσκα.Το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο. Το παράδειγμα που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό».
Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης έσπευσε να σχολιάσει ότι η νόσηση είναι... προσωπικό δεδομένο, αλλά πέρασε στο παρασύνθημα λέγοντας «αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα και να μην είχε βγει. Εάν η δήλωσή του είναι αληθής στο tweet του, έσπασε την καραντίνα».

Όταν, πάντως, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό Υγείας γιατί δεν έθεσε το ζήτημα στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της γιορτής στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Πλεύρης απέφυγε να απαντήσει.

Διαψεύδει και ζητά παραίτηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Η σπέκουλα του Θάνου Πλεύρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος έκανε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό, απορρίπτοντας τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας και λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο, συνεπώς μπορούσε να βγει έξω από το σπίτι του. Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό ότι πετάει λάσπη και κάνει προπαγάνδα, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη και μετά να παραιτηθεί.

Ανάμεσα σε άλλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «ο κ. Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας στη χώρα που είναι πρώτη σε θάνάτους ανά εκ. κατοίκους αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο κ. Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας σε μια χώρα που έχει 28,2% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 10,4. Μόνο και μόνο με αυτά τα στοιχεία ο κ. Πλεύρης αντί να λέει ψέματα σε εκπομπή με πανελλαδική εμβέλεια, θα έπρεπε να κρύβεται, να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνητικό PCR από το Σάββατο. Όταν έχεις αρνητικό PCR, προφανώς βγαίνεις έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο υπουργός Υγείας δεν ξέρει καν τα πρωτόκολλα. Μάλλον θέλει να συμπεριφερθεί σαν ακροδεξιό τρολ και να πετάει λάσπη γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μπροστά στην διαχείριση που έχει κάνει για τη πανδημία. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ζητήσει συγγνώμη και μετά να παραιτηθεί. Μια κυβέρνηση που έστελνε εργαζόμενους στη δουλειά τη πέμπτη μέρα, θεωρεί πως μπορεί να κάνει τέτοια προπαγάνδα εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Πλεύρης δεν έχει καταλάβει πολλά μέσα στο κεφάλι του από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα».

Λίγη ώρα αργότερα, τέλος, έδωσε στη δημοσιότητα και το έγγραφο με το PCR τεστ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και αντίδραση από την Κουμουνδούρου, μέσω, ανακοίνωσης, στην οποία γίνεται λόγος για κορύφωση της χυδαιότητας και της προπαγάνδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται όχι μόνο στον Θάνο Πλεύρη, αλλά και στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι «όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται». Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.
Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.
Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται".

 - πηγή: efsyn.gr