ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Σαν πολλά δεν μαζεύονται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας;


Δεν σταματά να μας εκπλήσσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με κάποιες από τις επιλογές της. Να μας εκπλήσσει αρνητικά. Γιατί δεν είναι ένα και δύο μόνο, είναι περισσότερα.Το τελευταίο που έκανε είναι αυτό, προχθές, με την ομιλία της στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συνέχισε τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους». Όλοι το εξέλαβαν ως έμμεση υποστήριξη στην απόφαση αποφυλάκισης του Λιγνάδη.
Είχε προηγηθεί βέβαια από την ΠτΔ και η βράβευση του Νίκου Ευαγγελάτου, στα βραβεία Μπότση. Θα μου πείτε τι φταίει η Πρόεδρος αν στο Ίδρυμα Μπότση αποφάσισε να βραβεύσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο; Σωστά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το αποφύγει βέβαια.
Όπως θα μπορούσε να αποφύγει, ίσως, τις αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στο τείχος του Μεξικού, συγγνώμη του Έβρου.
Όπως θα μπορούσε να αποφύγει, ίσως, την αιγίδα της Προεδρίας στο περίφημο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας». Εκείνο με τους παπάδες και τους γιατρούς αν θυμάστε που δεν έγινε ποτέ.
Και δεν ξεχνάμε φυσικά την υποχώρηση της κ. Σακελλαροπούλου μπροστά στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Αγρίεψε ο βουλευτής, πήρε πίσω η ΠτΔ τη βράβευση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Δημήτρης Κανελλόπουλος