ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Mε τόσους "πελάτες" (σόρρυ σύντροφοι, επιχειρηματικά μιλάμε) θα έπρεπε να έχεις μία μικρή αυτοκρατορία Μέσων...


Εχεις 60.000 μέλη και 1.780.000 πολίτες που σε ψηφίζουν και δεν μπορείς να συντηρήσεις έναν ρ/φ σταθμό και μία εφημερίδα; Και μάλιστα ΚΑΙ τα δύο εξαιρετικής ποιότητας ως "προϊόντα" σε σχέση με το σύνολο σχεδόν του ανταγωνισμού τους!
Είναι βέβαιο ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Διότι με τόσους "πελάτες" (σόρρυ σύντροφοι, επιχειρηματικά μιλάμε) θα έπρεπε να έχεις μία μικρή αυτοκρατορία Μέσων...
Μία λύση για να ενώσεις τις «τελίτσες» είναι να ρωτήσεις αυτά τα 60.000 μέλη (και ένα ποσοστό από τα μη-μέλη) «Γιατί;»... Οχι μόνο γιατί δεν αγοράζουν αλλά και γιατί όσοι έχουν -και θα έχουν αρκετά μέλη- επιχειρήσεις δεν διαφημίζονται.
Υστερα θα πρέπει να δεις μήπως χρειάζεται ένα άλλο είδος οικονομικού μοντέλου, πιο κοντά και στις ιδέες σου (το blockchain είναι ίσως το πιο κοντινό - ψάξε! μάθε γι αυτό!). Ενας συνεταιρισμός παραγωγών με το κοινό (τα μέλη, τους αναγνώστες, τους ακροατές, τις μικρές επιχειρήσεις, τους συνεταιρισμούς, τις κολλεχτίβες που μπορούν να προβληθούν και να πουλήσουν)
Οι λύσεις είναι out of the box. Και απίστευτα κοντά σε όσα πρεσβεύεις... Μην σου πω ότι θα είναι και ένας «πιλότος» για ευρύτερες αλλαγές στην αγορά, στο παραγωγικό μοντέλο, στην παραγωγή περιεχομένου, στα πάντα!
Γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις που λέει και ο φίλος μου Γιάνννης Χατζηχρήστος;
Απλώς θέλει λίγο παραπάνω μελέτη, προσπάθεια, σχέδιο. Κοινό. Συλλογικό...