ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τώρα και καναλάρχες


Ο Γιάννης Καϋμενάκης και ο Δημήτρης Μπάκος, οι Διόσκουροι ναυτικοί που εξελίχθηκαν σε εφοπλιστές με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον σε πολυσχιδείς επιχειρηματίες, μπορεί να ξεκίνησαν να εισέρχονται αθόρυβα στο ελληνικό γίγνεσθαι τη δεκαετία του 2000, τώρα όμως ετοιμάζονται να πάρουν θέση στην κεντρική σκηνή. Η απόφασή τους να επενδύσουν στα τηλεοπτικά media θα φέρει ένα νέο επεισόδιο στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο και σε μια περίοδο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σε συνάρτηση τόσο με τα απόνερα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, όσο και με την εσωτερική πολιτική σκηνή.
Ως την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου, το δίδυμο, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, είχε φτάσει στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά δύο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Αττικής.
Το πρώτο είναι το ΚONTRA CHANNEL της οικογένειας Κουρή και το δεύτερο το ACTION 24 του επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη. Μάλιστα, ήδη από την περασμένη Τρίτη έχει ξεκινήσει ο ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά των δύο τηλεοπτικών επιχειρήσεων, το due diligence, από ομάδα της Deloitte που θα ανάψει και το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των δύο deals.
Οι δύο νέοι «παράγοντες» επιδιώκουν ρόλο στην κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό με την αγορά δύο ή τριών πολυδάπανων μέσων ενημέρωσης, (υπάρχει πρόταση και για το OPEN). Γι’ αυτό άλλωστε και εκπρόσωπός τους συναντήθηκε προ ημερών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και την κυρία Oλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ για να τους ενημερώσει ότι οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης θέλουν να μπουν στα media.

-απόσπασμα από ρεπορτάζ του Στ. Μορφίδη στο newmoney (oλόκληρο ΕΔΩ)