Είπε όμως κι ακόμη ένα πολύ νόστιμο, το οποίο οφείλω να το παραθέσω άνευ συντομεύσεων. Λα τα μινόρια:

«Δεν είναι δυνατόν το Μονακό να πληρώνει 980.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει χώρο 70 στρεμμάτων μέσα στη θάλασσα και να πουλάνε 100.000-120.000 ευρώ το τετραγωνικό και εμείς με χιλιάδες παραθαλάσσια στρέμματα καλύτερης ποιότητας να τα έχουμε μόνο για τις κατσίκες»!

Λέξεις που με οδήγησαν σε σκέψεις, δύο ειδών. Πρώτον, αμάν πια με την μανία των λεφτάδων να «αξιοποιήσουν» και τον παραμικρό κόκκο άμμου στις ελληνικές παραλίες. Να τις φιλετάρουν, δηλαδή, να τις τσιμεντώσουν και να τις περικυκλώσουν με συρματόπλεγμα μην τολμήσει η πλέμπα και πλησιάσει έστω και στο χιλιόμετρο. Στην καλύτερη περίπτωση, δε, να τις φορτώσουν με εισιτήριο τύπου ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ (δεν σε ξεχνώ ποτέ, αγαπημένε Κωστή Χατζηδάκη!), που θα μπορούν να το πληρώσουν μόνο οι εκλεκτοί τσάτσοι του συστήματος. Και οι φιλελέδες…

Αυτό είναι το ένα στόρι. Το δεύτερο αφορά στην δεδηλωμένη αδυναμία των ελληνικών επιχειρήσεων εστίασης και διαμονής να εξασφαλίσουν ανθρώπινο δυναμικό ενόψει θέρους. Δεν βρίσκουν κόσμο σα να λέμε και βγαίνουν στο μεϊντάνι όλο στη γκρίνια και στη μύρλα και στη διαμαρτυρία, γιατί οι Έλληνες και οι Έλληνίδες ξύνουν την πάντσα όλη μέρα και ψάχνονται για κοινωνικά επιδόματα (αθάνατη Μιράντα Ξαφά, πάντα στην επικαιρότητα!) αντί να τρέχουν στα νησιά να φορέσουν την ποδίτσα και το κοστουμάκι και να στρωθούν στη δουλειά την τιμημένη και παρασημοφορημένη. Πούτσα, λούσα και χορό όλη μέρα, που θα έλεγε και μια παλιά μου φίλη με εμπειρία στα χαρακώματα του λάιφσταϊλ!