ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Aποπομπή συνέδρου για τραμπουκισμό


Δεν έλειψαν τα δυσάρεστα συμβάντα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η επικεφαλής του προεδρείου και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε την αποπομπή ενός συνέδρου από την Πέλλα, επειδή λίγο νωρίτερα τραμπούκισε τον ομιλούντα από το βήμα, Θοδωρή Δρίτσα.
Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μας δίχασε εδώ μέσα».
Μόλις κατέβηκε από το βήμα, ένας σύνεδρος άρχισε να τον απωθεί με το χέρι επαναλαμβάνοντας τη φράση «δεν ντρέπεσαι να τα λες αυτά; Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη».
Αμέσως βρέθηκαν στο πλευρό του Θοδωρή Δρίτσα ο Νίκος Φίλης και άλλα στελέχη και απομάκρυναν τον σύνεδρο. Εν συνεχεία ο ίδιος ζήτησε τον λόγο από το προεδρείο προκειμένου να μιλήσει και να ανακαλέσει, πράγμα που τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα η Όλγα Γεροβασίλη να τον αποπέμψει.
Δημήτρης Τερζής / ΕφΣυν


Τελικά, η μεγάλη πλειοψηφία του συνέδρων (ποσοστό: 73,45%) ψήφισε το Σάββατο υπέρ της πρότασης Τσίπρα που επιφέρει δομικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος και προβλέπει μεταξύ άλλων άμεση εκλογή από τα μέλη, του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 4.681 ψηφισάντων, οι 3.438 ψήφισαν υπέρ, οι 1.208 τάχθηκαν με την άλλη πρόταση (που είχε καταθέσει η εσωκομματική κίνηση «Ομπρέλα»), ενώ υπήρξαν 30 λευκά και 5 άκυρα.