ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του Μαξίμου


Πολλές είναι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχει» το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τα αποτελέσματα που αποκαλύπτει η στήλη να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Πρώτον, είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. από τον περασμένο Αύγουστο και τις πυρκαγιές παρουσιάζει άνοδο περίπου μιας μονάδας, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τις δύο. Ο λόγος είναι πως οι πολίτες πάντα στις κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε, συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία. Την ίδια ώρα, όμως, μικρή αλλά σαφή άνοδο καταγράφει και το κόμμα του Βελόπουλου, που φαίνεται να συσπειρώνει τους εν Ελλάδι ρωσόφιλους, που έχουν μια τελείως αντίθετη άποψη για τη ρωσική εισβολή.

Ελαφρά πτώση  του ΚΙΝΑΛ

Για πρώτη φορά καταγράφεται φρένο στην ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμα και υποχώρηση στα ποσοστά. Και αυτό το εύρημα συνδέεται με τον πόλεμο, καθώς στις ίδιες δημοσκοπήσεις ένα κομμάτι κεντρώων επαναπατρίζεται στη Ν.Δ. υπό τον φόβο του πολέμου και των πολλαπλών επιπτώσεων, είτε αυτών που ήδη υπάρχουν –βλέπε οικονομία– είτε μελλοντικών στις διεθνείς ισορροπίες.

Στα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η πηγή μου μού περιέγραψε την πορεία του κόμματος με την ιδιαίτερα γλαφυρή φράση «καρδιογράφημα νεκρού». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου είναι σε μία ευθεία γραμμή και δεν καταγράφει ούτε απώλειες ούτε κέρδη, καθώς παραμένει σε μια εντελώς σταθερή κατάσταση.