ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

«Πλακώθηκαν» Αμερικανοί και Ρώσοι δημοσιογράφοι [video]


Χαοτικές καταστάσεις στο ξεκίνημα του τετ α τετ μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη εξαιτίας της ανυπομονησίας.. εκπροσώπων Τύπου να πιάσουν καλή θέση μπροστά τους.
Κάποιοι δημοσιογράφοι φάνηκαν να εμποδίζουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα από τον χώρο που βρίσκονταν τα επιτελεία των δυο χωρών, ενώ άλλα άτομα μιλούσαν μεταξύ τους δυνατά, την ώρα που οι δύο πρόεδροι προσπαθούσαν να κάνουν τις αρχικές τους παρατηρήσεις, με συνέπεια οι δηλώσεις τους να μην γίνονται εύκολα κατανοητές από τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, δημοσιογράφος του CBS ανέφερε πως μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων βιάζoνταν τόσο πολύ να πιάσει θέση μπροστά από τους δυο προέδρους, που εμπόδισε Αμερικανό ηχολήπτη να μπει στον χώρο.
Ως αποτέλεσμα, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ των δημοσιογραφικών αποστολών από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με την επικεφαλής του CNN και ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Kaitlan Collins, καθώς υπήρξαν εκπρόσωποι Τύπου που δεν κατάφεραν να βρεθούν στον χώρο για κάποια ερώτηση ή για να πάρουν ένα πλάνο.
Μάλιστα, τουλάχιστον δυο Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν πως άτομα από την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου, επιχείρησαν να τους απωθήσουν από την αίθουσα με τέτοιο τρόπο που «τους έβγαλαν τα ρούχα».
Σύμφωνα με τη Daily Mail, μόλις εννέα Αμερικανοί δημοσιογράφοι βρέθηκαν στον χώρο συνάντησης του Μπάιντεν με τον Πούτιν.