ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Το θέμα της έκθεσης στις Πανελλαδικές: «Επεσαν» δύο κείμενα δημοσιογράφων



Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά για τους μαθητές λόγω της πανδημίας, ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη.. Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν αύριο, Τρίτη, με τα Νέα Ελληνικά. Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Δύο δημοσιογραφικά άρθρα και το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο», βρέθηκαν ανάμεσα στα κείμενα που κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Το πρώτο κείμενο τιτλοφορείται «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο».
Το θέμα αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες, που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο.
Το δεύτερο κείμενο αφορά τα όνειρα, τις σκέψεις και τις επιθυμίες των νέων και ιδίως των τελειόφοιτων σε συνάρτηση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Επίσης, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να σχολιάσουν το ποίημα του Γκάτσου «Στον Σείριο».