ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Εμβόλιο AstraZeneca: Πηγαίνουν στα φαρμακεία ζητώντας αλλαγή - Τι απαντούν οι φαρμακοποιοί


Σχετική δυσπιστία ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφεται από τους πολίτες, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά θρομβώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του.. Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τις τελευταίες ημέρες, γίνεται προσπάθεια αρκετών ανθρώπων να αντικαταστήσουν το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό της εν λόγω εταιρίας, το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν υπάρχει η δυνατότητα στο σύστημα για τροποποίηση σκευάσματος, καθώς η επιλογή γίνεται αυτοματοποιημένα.
Συγκεκριμένα, ο ΠΦΣ αναφέρει ότι «επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή την δυνατότητα».
Τέλος, ο ΠΦΣ, καλεί τους πολίτες για επιδημιολογικούς λόγους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στα φαρμακεία καθώς δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή.