ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Τα λάθη στο σποτ του «Μωυσή» και η υποκριτική στάση της ΕΣΗΕΑ

O δημοσιογράφος Γιώργος Πετρόπουλος (της ΕφΣυν) σχολιάζει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής» ενώ κάνει λόγο για υποκριτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Αναλυτικά η ανάρτησή του στο fb:
Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;», έχει δύο μέρη. Το πρώτο εμφανίζει μια δημοσιογράφο που πάει να πει..
τις ειδήσεις- ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό- τηρώντας τους βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αλλά όταν αρχίζει να πέφτει το χρήμα πάει και η δεοντολογία, πάει και η δημοσιογραφία. Στην θέση τους εμφανίζεται ο ύμνος και το γλείψιμο στον Κ. Μητσοτάκη.
Στο δεύτερο μέρος η αναφορά αφορά στο πως διατέθηκαν τα 20 εκατ. Εκεί τα πράγματα λέγονται όπως πρέπει.
Το πρόβλημα επομένως υπάρχει στο πρώτο μέρος. Κι αυτό, γιατί δεν είναι καθόλου σαφές ότι η αναφορά και ο συμβολισμός αφορούν σε μερίδα του των ΜΜΕ και όχι στο σύνολό τους.
Υπάρχει όμως κι ένα σοβαρό πολιτικό λάθος. Η μερίδα των ΜΜΕ που υμνεί μέχρι αηδίας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δεν το κάνει αυτό επειδή πήρε λεφτά από την διαφημιστική καμπάνια. Το έκανε και πριν- από την εποχή που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση. Κι επειδή το έκανε και το κάνει, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο επιβραβεύεται. Και θα συνεχίσει να επιβραβεύεται.

Υ.Γ. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είναι τουλάχιστον υποκριτική. Η διοίκηση της Ένωσης που τελευταία και καταϊδρωμένη έβγαλε μια πολύ ήπια ανακοίνωση ζητώντας συνάντηση με τον κ. Πέτσα για να μάθει που πήγαν τα 20 εκατ., πως μοιράστηκαν και σε ποιους, δεν μπορεί να παριστάνει τη θιγμένη. Θιγμένοι είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι που το σωματείο μας δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας.

Υ.Γ. 1
Μαθαίνω πω στο Μαξίμου μαγειρεύουν την χρηματοδότηση των 20 εκατ. έτσι ώστε να μην είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητική υπέρ των ημετέρων όπως σχεδιάστηκε αρχικά (Δεν θα σας δώσουμε αυτά που είπαμε γιατί μάς βάλανε στόχο. Τα λεφτά θα τα πάρετε με άλλους τρόπους). Αυτό κρατήστε το.