ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Η τηλεδιάσκεψη με Σκουρλέτη να γίνει σε απευθείας μετάδοση για όλους

Επιστολή Τσαλαπάτη 

Eπιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (υπόψη Μ. Αντωνιάδου – Στ. Καπάκου) απέστειλε ο Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», με την οποία ζητάει η τηλεδιάσκεψη  με τον Π. Σκουρλέτη να πραγματοποιηθεί σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου..
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
Η τηλεδιάσκεψη την οποία μας ανακοινώσατε ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε με τον ΓΓ του Σύριζα κ. Π. Σκουρλέτη, θεωρώ ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τι ακριβώς συμβαίνει.
Με όρους όμως και προϋποθέσεις που να αποτελούν εγγυήσεις για ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο με όλους και για όλα.
Σας κοινοποιώ και την ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών δημοσιογράφων, ως αφετηρία για τη δημόσια αυτή συζήτηση με την επιφύλαξη να καταθέσουμε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
23/06/2020
Δ. Ι. Τσαλαπάτης


Η ανακοίνωση της ΚΕΔ

«..Αποτελεί κατάπτυστη ενέργεια το τηλεοπτικό κατασκεύασμα του Σύριζα με το οποίο στοχοποιεί τους δημοσιογράφους.
Κατώτερη των περιστάσεων όμως είναι ΣΚΟΠΙΜΑ και η αναιμική επιστολή, δήθεν απάντηση, της σύμπραξης Σύριζα-ΝΔ που συνθέτει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Έχουν καθιερώσει καθεστώς υποταγής της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ στα εργοδοτικά κέντρα με γενικό και ειδικό γραμματέα με προέλευση το Σύριζα, την Πρόεδρο από τα «υπόλοιπα» της Πολιτικής Άνοιξης και άλλους τρεις παρατρερχάμενους για να λένε ναι και να έχουν σίγουρο τον μισθό τους διορισμένοι, ως παλιά ρουσφέτια, στην ΕΡΤ, τον ΕΟΤ και άλλους εργοδότες, ‘Εχουν παραδώσει τον κλάδο στο διασυρμό και την ανέχεια και κάνουν όλα τα παιχνίδια της διαπλοκής.
Τα τρολ της προηγούμενης περιόδου με εκτελέσεις χαρακτήρων, το ζεστό πολιτικό χρήμα σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο και η….. αριστερή πρόταση για ενημέρωση υπό αναστολή με δημοσιογράφους-φαντάσματα σε εφημερίδες είχαν από την αρχή τις ευλογίες Καπάκου-Αντωνιάδου. Η αλήθεια όμως, η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος είναι στοιχεία της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει ενημέρωση με κηδεμόνες.
Πολιτικό σύστημα, εργοδότες, διαφημιστές, κυβερνήσεις, ΕΣΗΕΑ αλλά και κόμματα μέσα ή στις παρυφές της εξουσίας τα φορτώνουν διαχρονικά όλα στους δημοσιογράφους, εργαζόμενους, απλήρωτους, ανέργους. ανασφάλιστους, συνταξιούχους. Εργαλείο του συστήματος παραμένουν βέβαιοι κάποιοι αστέρες και κομματικά εγκάθετοι. Κάνουν σάκο του μποξ την δοκιμαζόμενη δημοσιογραφία για να μένει στο σκοτάδι η κοινή γνώμη..»
20/06/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων