ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ως δημοσιογράφος και ως Μωυσής νιώθω διπλά προσβεβλημένος

Εξώδικο δημοσιογράφου για το σποτ τουΣΥΡΙΖΑ

Εξώδικο δήλωση και διαμαρτυρία απέστειλε ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Μωυσής, προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, με κύριο αίτημα την απόσυρση του spot με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής».
Ο Βαγγέλης Μωυσής κατά..
τη διάρκεια της ραδιοφωνικης του εκπομπής «Βόρειος Αντίκτυπος», τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το spot του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Πόσο Κοστίζει ο Μωυσής» και την προτροπή “στην εποχή που οι ειδήσεις αγοράζονται μην καταπίνεις αμάσητο τον Μωυσή” -παρά τα όσα προσπάθησε η Κουμουνδούρου να ισχυριστεί δεν έχει κανένα στοιχείο σάτιρας. Αφενός διότι τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους, και μας κατηγορεί ότι είμαστε εξαγορασμένοι από την κυβέρνηση. Προφανώς δεν ισχυρίζομαι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο προσωπικά εμένα. Ωστόσο, επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι θεατές του spot να γνωρίζουν ή να μαντεύουν τον συνειρμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χρήση και αναφορά του ονόματος Μωυσής, αποδεικνύεται πως οι φαινομενικά αστείες συμπτώσεις, μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Όπως το γεγονός, ότι πολλοί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, ακροατές της εκπομπής, βρέθηκαν να αναρωτιούνται και να με ρωτούν αν έχω διαπράξει προσωπικά κάτι τόσο αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό, που να ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιεί ως… παράδειγμα εξαγορασμένου δημοσιογράφου. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι.
Eπειδή ως δημοσιογράφος και ως Μωυσής -που ασφαλώς νιώθω διπλά προσβεβλημένος, επαγγελματικά και προσωπικά- έχω διπλό έννομο συμφέρον να προβώ βάσιμα σε νομικές ενέργειες, θεώρησα καθήκον μου να κάνω το απλούστερο νομικά υποστηριζόμενο βήμα, για την απόσυρση του spot και την δημόσια συγγνώμη προς εμένα και όλους τους συναδέλφους.Γνωρίζω τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το τσουβάλιασμα όλων των δημοσιογράφων. Τη θεωρώ ειλικρινούς αφετηρίας, πλην όμως, ανεπαρκή και τελικά ακυρωμένη, από την παραμονή του εν λόγω spot στην κυκλοφορία. Αναγνώριση του λάθους, χωρίς απόσυρση και διόρθωση του λάθους, ακυρώνεται από την διαιώνισή του.»