ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Aναταραχή στον ΕΟΔΥ μετά από δηλώσεις μέλους του ΔΣ

Εσωτερική αναταραχή, πανικό και προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, έχουν προκαλέσει δηλώσεις του κ. Γ. Σουρβίνου, μέλους του επταμελούς ΔΣ του ΕΟΔΥ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Σουρβίνος δήλωσε ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό, θέση που δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και..
αντίθετα ανατρέπει όλη την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον τουρισμό.
Είναι γνωστό ότι οι ασυμπτωματικοί αλλά και οι προσυμπτωματικοί μεταδίδουν την νόσο και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. «Γιατί τσακίζουμε τότε τον τουρισμό με περιορισμούς;», σχολιάζει γνώστης των όσων συμβαίνουν στον ΕΟΔΥ. «Μήπως και μας έρθει κανένας διασωληνωμένος τουρίστας; Ο βαρέως πάσχων μάλλον θα κάτσει στο χωριό του, δεν θα πάρει το αεροπλάνο. Όλος ο κόσμος αγωνιά ακριβώς για τον ασυμπτωματικό».
Ο κ. Σουρβίνος, που είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανε την παραπάνω δήλωση με αφορμή την περίπτωση του 21χρονου Σουηδού στα Χανιά που βρέθηκε θετικός, προκαλώντας ανησυχία σε όλη την Κρήτη. Η δήλωση έγινε στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή της κυρίας Αντωνοπούλου, συζύγου του κ. Αρκουμανέα, προέδρου του ΕΟΔΥ.
- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης στο tvxs, EΔΩ