ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έγγραφο εμπλέκει Σαμαρά–Παπασταύρου με το σκάνδαλο ΠΑΝΓΑΙΑ

Να σταλεί το επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά το μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. Αφορμή στάθηκε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και κάνει λόγο για ποσό που φέρεται να δόθηκε διαμέσου του Σταύρου Παπασταύρου στον Αντώνη..
Σαμαρά. Πρόκειται για κατάθεση μάρτυρα – κλειδί στους οικονομικούς εισαγγελείς το 2015, που συνδέεται με το σκάνδαλο ΠΑΝΓΑΙΑ (ήρθε στην επιφάνεια μέσα από τις αποκαλύψεις για τα panama papers).
Τα στοιχεία προέρχονται από την ένορκη εξέταση στις 15 Οκτωβρίου 2015 από μάρτυρα που προέρχεται από ελβετική εταιρία ιδιωτικών ερευνών. Πρόκειται για σοβαρή κατηγορία, που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ερευνηθεί. Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ στην κατάθεση βρίσκεται το όνομα πολιτικού προσώπου, η υπόθεση δεν διαβιβάστηκε «αμελητί» στη Βουλή, όπως προβλέπεται σχετικά.
Σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ζήτησε να ερωτηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς:
«Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται
Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται
Ποιοι είναι οι ευνοημένοι
Με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν»;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Προανακριτική: «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η Ν.Δ. επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η Ν.Δ. : Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε εγγραφο της δικογραφίας».
Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα και τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από την Fairwinds Assets Incorporated με έδρα τον Παναμά, δόθηκαν 2,6 εκατ. ευρώ στο σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.
Ανάμεσα στο ονόματα που αναφέρονται στη λίστα βρίσκεται και αυτό του επιχειρηματία Σ. Μιωνή ενώ στο χειρισμό της υπόθεσης ενεπλάκησαν οι δικαστικοί Π. Αθανασίου και Ελ. Ράικου, όλοι τους βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
- το πλήρες κείμενο στην efsyn EΔΩ