ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Με τι ποσά χρηματοδοτήθηκαν κουμπάροι και συγγενείς πολιτικών

Ο κατήφορος της κυβέρνησης

Ένα οποιοδήποτε αμφιλεγόμενο πολιτικό διαφημιστικό μήνυμα δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση που κυριαρχεί εδώ και μέρες στη δημόσια σφαίρα. Η ερώτηση ήταν και παραμένει η ίδια: Πού πήγαν τα 20 εκατ. ευρώ της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας με αφορμή την πανδημία;..
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά τις προτροπές της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τον σχετικό κατάλογο με τα ποσά και τους αποδέκτες τους, έχοντας προκαλέσει με τη στάση της ακόμα και επικρίσεις από μέσα ενημέρωσης που παραδοσιακά τη στηρίζουν.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα που μια κυβέρνηση δείχνει τέτοια αλαζονεία και ταυτόχρονα μια πρωτοφανή ενοχική συμπεριφορά. Τι ακριβώς έχει να κρύψει η κυβέρνηση και αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες;
Πόσο πιο ανοιχτά να βγουν και να δείξουν την ενόχλησή τους οι ίδιοι οι βουλευτές της γι' αυτό το ζήτημα που σέρνεται εδώ και μέρες και πλήττει την εικόνα της; Τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης όταν προεκλογικά υποσχόταν πλήρη διαφάνεια, ενώ στην παρούσα περίσταση η υπόθεση «χρηματοδότηση των ΜΜΕ» δείχνει να έχει άπειρες αδιαφανείς πτυχές;
Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επένδυσε τη ρητορική της σε ένα αμφιλεγόμενο διαφημιστικό σποτ δεν αθωώνει την κυβέρνηση. Οι απαντήσεις όφειλαν να έχουν δοθεί ήδη. Να ενημερωθεί ο φορολογούμενος πολίτης για ποιο λόγο χρηματοδότησε ανύπαρκτες ιστοσελίδες.
Να μάθει τι ακριβώς ποσά πήραν μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης. Με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν κουμπάροι και συγγενείς πολιτικών. Και επιτέλους να πάψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να εμφανίζεται κάθε φορά πιστός υπηρέτης του αφεντικού του, προσποιούμενος ότι δεν καταλαβαίνει την ουσία της υπόθεσης, και να σταματήσει να ταυτίζει το αίτημα του ελληνικού λαού για πλήρη διαφάνεια με την όποια τακτική αντιπαράθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την κύρια ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Κάθε μέρα που περνάει δίχως ουσιαστική απάντηση, τόσο περισσότερο συγκεντρώνει πάνω του το βάρος της αποκλειστικής ευθύνης γι' αυτό το σκάνδαλο. Υπάρχουν στιγμές που όσες Ιφιγένειες και αν θυσιαστούν, η θυσία τους δεν είναι ικανή να αντιστρέψει την πορεία προς τον κατήφορο.

ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη