ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Λαϊκίστικο και αποτελεσματικό (το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ)

Η πρώτη μου αντίδραση στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ήταν «λαϊκίστικο και αποτελεσματικό». Δυο μέρες μετά, που το έχω δει πολλές φορές, παραμένω στην ίδια άποψη. Είναι ένα σποτ που οικειοποιείται τους κώδικες της λαϊκής τηλεόρασης για να πει στους πολίτες ότι αυτό που βλέπουν στις ειδήσεις είναι αναξιόπιστο και, κυρίως, για να φτιάξει ατζέντα «20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ». Το.. δεύτερο το πέτυχε, το πρώτο θα το δούμε.
Διάβασα με προσοχή σημειώματα ανθρώπων που εκτιμώ, οι οποίοι θεωρούν ότι το σποτ τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους στο ότι τα παίρνουν. Δεν θα συμφωνήσω με αυτήν την κριτική. Προσωπικά θεωρώ ότι το σποτ αναφέρεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις και όχι σε όλον τον δημοσιογραφικό κλάδο. Την κριτική της ΕΣΗΕΑ θα μπορούσα να τη συζητήσω αν προηγουμένως είχε μιλήσει με παρρησία για τα 20 εκατομμύρια του Πέτσα, τη δημοσιογραφική κάλυψη της «κρίσης των συνόρων», γενικά για την (άθλια) ποιότητα της ενημέρωσης. Δεν το έχει κάνει, οπότε δεν με πολυαπασχολεί τι λέει τώρα.
Τέλος να κάνω μια παρατήρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε η διαπλοκή περιορίστηκε, ούτε κάποιο βήμα εξυγίανσης της κατάστασης με τα pay roll έγινε, ούτε η ΕΡΤ έδωσε το παράδειγμα μιας «άλλης» ενημέρωσης. Επομένως, ακόμα και όταν συμφωνώ με την κριτική της Κουμουνδούρου, δεν μπορώ να τη θεωρήσω πειστική.
Γιάννης Αλμπάνης (fb)