ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Τα μέτρα της κυβέρνησης χαριστική βολή (και) για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Το τσουνάμι της πανδημίας πλήττει ήδη με ορμή τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Αποδεικνύοντας, έτσι, πως και στον κλάδο μας, όπως και σε όλους τους άλλους, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εργοδοτών. Οι επιδοτήσεις και διευκολύνσεις αφορούν τις επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τη βγάζουν με φιλοδωρήματα, να δέχονται απειλές και να γνωρίζουν..
ότι μόλις η κρίση τελειώσει, οι θέσεις και οι μισθοί τους δεν θα είναι διασφαλισμένα.
Μετά τις… αναγνωριστικές κινήσεις των πρώτων ημερών, το συνολικό σχέδιο άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή και γρήγορα θα γενικευτεί. Έχει δε διάφορες εκδοχές, αλλά τον ίδιο στόχο: Να ολοκληρωθεί ό,τι έχει ξεκινήσει με την προηγούμενη κρίση, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Η εικόνα είναι ζοφερή: Αναστολή συμβάσεων σε μια σειρά εφημερίδες με αντάλλαγμα τα 800 ευρώ της κρατικής επιδότησης και με την αόριστη (και μάλλον ανησυχητική…) υπόσχεση «μετά βλέπουμε», λουκέτο σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, απολύσεις, καθυστερήσεις και μειώσεις μισθών, καθώς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε ορισμένα τηλεοπτικά Μέσα των οποίων οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να μας πείσουν για την αξία του «Μένουμε Σπίτι», αλλά απαιτούν το «Πάμε Όλοι Δουλειά».
Όπως είναι προφανές, έπεται συνέχεια. Όσο για την πλειοψηφία των διοικήσεων στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις, ασφαλώς αισθάνονται ότι κάνουν το καθήκον τους βγάζοντας ανακοινώσεις καταδίκης των εργοδοτών και συμπαράστασης στους εργαζόμενους…
Να το ξέρουν, όμως. Είναι συνένοχες στο νέο φονικό. Μαζί με κυβέρνηση και εργοδότες.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή