ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Ένα αντίο στον Μανώλη Γλέζο από τα μπαλκόνια μας

Η Ακρίτα προτείνει μεσίστια σημαία στο μπαλκόνι μας...

Διαδικτυακό κάλεσμα για να αποχαιρετήσουμε τον αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, που σήμερα μας άφησε ταξιδεύοντας για άλλες πολιτείες, απευθύνουν χρήστες του FB.
«Εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό (...) θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε..
κοντά του» αναφέρουν απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για έναν αποχαιρετισμό «με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη».
Συντονιζόμαστε και κοινοποιούμε παντού το κάλεσμα:
★ Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3), στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.
★ Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας όταν αυτή ανακοινωθεί.
- efsyn.gr
------------
σημ zoornalistas: Η ιστορία με το χειροκρότημα στα μπαλκόνια παραπέμπει σε Μαρέβα Μητσοτάκη και κάποιοι (αρκετοί) -και με το δίκιο τους- δυσανασχετούν. Από την άλλη προτάσεις σαν της Ελενας Ακρίτα «το τελευταίο χειροκρότημα στον Μανώλη Γλέζο ας είναι μια σημαία μεσίστια στο μπαλκόνι μας. Αυτό του πρέπει», είναι να το πούμε λίγο εξωπραγματικό. Θεωρεί η Ελενα Ακρίτα ότι αυτοί που θέλουν να τιμήσουν τον Γλέζο είναι απο εκείνους που έχουν και από μια σημαία στο σπίτι τους και την κρεμάνε στα μπαλκόνια στις εθνικές και άλλες επετείους;
Α, ρε κορωνοϊέ τι μας κάνεις... Ούτε να αποχαιρετήσουμε τον Γλέζο δεν μπορούμε...