ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός (και ψοφάει ο κορωνοϊός;)

Τί δουλειά έχουν οι ένοπλες δυνάμεις με την καταπολέμηση της επιδημίας;

του Χρήστου Ξανθάκη

Πολλά έχει ακούσει αυτές τις μέρες ο ρεπόρτερ Ξανθάκης.
Έχει ακούσει αυτόν τον πεφωτισμένο και αναψοκοκκινισμένο Μητροπολίτη Μεσογαίας να αποκαλεί «Εμβέρ Χότζα» τον Μητσοτάκη (Κυριάκο, είμαστε μαζί σου!), γιατί τόλμησε να (μισο)κλείσει τις θύρες των εκκλησιών και να περιορίσει τις λειτουργίες..

Έχει ακούσει το άλλο το γατόνι τον καθηγητή στο ΜΙΤ (δεν θα τον διαφημίσω) να λέει ότι άμα δεν είχαμε πάρει μέτρα στην Ελλάδα θα είχαμε μισό μύριο θανάτους. Ενώ στις ΗΠΑ όπου ζει και εργάζεται και δεν πήραν όντως μέτρα (Ντόναλντ τα σκάτωσες…), υπολογίζουν ότι θα πάνε από εκατό ως διακόσιες πενήντα χιλιάδες θανάτους. Τρακόσια μύρια οι ΗΠΑ, έντεκα η Ελλάδα. Do the math.
Έχει ακούσει Βρούτση να διατρανώνει (διατρανώνει ο Βρούτσης;), ότι με τα νομοσχέδιά του θα στείλει την εργατική τάξη στον Παράδεισο και ότι θα βγει το ΠΑΜΕ να τον χειροκροτάει ως τη Δευτέρα Παρουσία. ΟΚ, αυτό το τελευταίο δεν το είπε, αλλά τα υπόλοιπα όντως τα ξεστόμισε ο γίγαντας.
Όλα αυτά όμως είναι πταίσματα. Όλα χαζομαρίτσες είναι μπροστά στην ανάλυση του τσάρου πασών των Εξαρχείων και υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Λα τα μινόρια μαέστρο, τσίτωνε το σαμπγούφερ και πάμε:
«Ο Έλληνας πειθαρχεί; Αν για παράδειγμα οι πολίτες δεν δείξουν την πειθαρχία που πρέπει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους».
Καλά δεν μιλάω για το ξέπλυμα της παραμύθας που μας πουλάει η μικρή οθόνη, μιας και αν δεν παινέψεις το (δεύτερο) σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Σιγά και δεν θα σκάσω και τέλος πάντων όλα π(ρ)οπαγάνδα είναι που λέει και η φίλη μου η Λίνα.
Άλλο είναι που μου γύρισε το μάτι κι ακόμη όρτσα είναι σαν του Γύλου. Η αναφορά στις ένοπλες δυνάμεις!
Μάλιστα η αναφορά στις ένοπλες δυνάμεις και στο πως μπορούν να βγουν στις δρόμους για να επιβάλλουν την πειθαρχία στους πολίτες. Οι οποίοι πολίτες πρέπει να κάτσουν μέσα λόγω κορωνοϊού, αλλά τους τρώει ο κώλος τους και όλο το σκάνε και πάνε βόλτα και ξεπορτίζουνε.
Και θα το προσπέρναγα ως άλλη μία απόδειξη υπαρκτού εκκεντρισμού εκ μέρους του υπουργού, αλλά αυτές τις μέρες όπου ο Όρμπαν φόρεσε το λοφίο του Μπενίτο και βγάζει γλώσσα στην Ε.Ε. δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Καλά η αστυνομία, καλά η τροχαία, καλά το 13033, καλός ακόμη κι ο Χαρδαλιάς που απειλεί να μας χαστουκίσει όλους.
Αλλά ο στρατός;
Ο στρατός στην Ελλάδα;
Ο στρατός στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας;
Ο στρατός στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας, παραμονή της 21ης Απριλίου;

Δεν υπάρχει μνήμη πια, δεν υπάρχει τσίπα, δεν υπάρχει ντροπή για τίποτα; Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία θα βγάλουμε τα τανκς και τα φαντάρια, γιατί κάποιος μπαγλαμάς πήγε έτσι χύμα να πάρει σουβλακόπιτα; Κι αντί να του τραβήξουμε το αυτάκι, θα του κολλήσουμε στον κρόταφο το G3;
Ούτε για αστείο, ούτε για κρύο αστείο, ούτε για θανατηφόρο αστείο δεν στέκει. Κι όποιος τα ονειρεύεται αυτά, καλά θα κάνει να ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο και ν’ αρχίσει αμέσως το διάβασμα. Ξεκινώντας όχι απ’ τα Μνημόνια (αχ αυτά τα καταραμένα τα Μνημόνια…), αλλά απ’ το βίο του Μανώλη Γλέζου. Ενδέχεται, λέω ενδέχεται να καταλάβει πέντε πράγματα για το τι σημαίνει να κυκλοφορείς όρθιος και όχι σκυφτός σ’ αυτό τον άδικο κόσμο.


- το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost.gr