ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Έβγαλαν κολυμβήτρια από τη θάλασσα για να της κόψουν πρόστιμο

Βάσει της ερμηνείας των μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων, η κολύμβηση είναι... παράνομη

Τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων εφάρμοσε η Αστυνομία και το Λιμενικό στα Χανιά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού zarpanews, το Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση κολύμβησης, αλιείας..
και λοιπών δραστηριοτήτων στην θάλασσα.Ωστόσο, κάτοικος της περιοχής που αθλείται συστηματικά και είναι φανατική χειμερινή κολυμβήτρια, δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την απαγόρευση και πήγε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων για το καθιερωμένο της μπάνιο.
Έτσι, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κι ενώ ήταν περίπου 100 μέτρα μέσα στη θάλασσα, άκουσε τη σειρήνα του Λιμενικού και όργανα του νόμου να την καλούν για να βγει από το νερό. Όταν έγινε αυτό, της βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150€, με τις διαμαρτυρίες της, καθώς είχε άγνοια για την απαγόρευση, να πέφτουν στο κενό. Οι ένστολοι, ωστόσο, δεν έδειξαν ούτε την παραμικρή ελαστικότητα και κατανόηση και της έριξαν την «καμπάνα».
Μάλιστα, στα παράπονά της για έλλειψη ενημέρωσης, της απάντησαν ότι ήδη από τις 23/3 (;) απαγορεύεται το κολύμπι στις παραλίες, ενώ στο πρόστιμο της έγραψαν ως αιτιολογία οτι… «κινείται αναίτια».
- πηγή: alfavita.gr