ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κερδισμένοι και Χαμένοι του Κορωνοϊού (part II)

Ποιοι επωφελούνται και ποιοι την πατάνε απ’ την επιδημία

του Χρήστου Ξανθάκη

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, λογικό είναι σε κάθε κρίση κάποιοι να τραβάνε κουπί και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν στον αφρό.
Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης έχει τον..
σχετικό, και πλήρως ανανεωμένο κατάλογο:
Κερδισμένοι

Κυριάκος Μητσοτάκης
Η ρέντα του συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και ο επικοινωνιακός καταιγισμός γύρω από το πρόσωπό του. Όπως και να έχει το πράγμα όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ως τώρα όταν χρειάστηκε να ακούσει άκουσε και όταν χρειάστηκε να κουνηθεί κουνήθηκε. Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, όπως στο θέμα της Μετάληψης.
Παπάδες
Ό,τι γουστάρουν κάνουνε και δεν τολμάει κανένας να τους βγάλει γλώσσα. Καλούνε τους πιστούς να παραστούν στη Θεία Λειτουργία, κοινωνούνε κόσμο, βλαστημάνε τους αντίχριστους, ζητάνε τα 800 ευρώπουλα για τους εργαζόμενους στην Εκκλησία και στα πέριξ αυτής. Άρχοντες είναι, μην το συζητάτε!
Σουπερμαρκετάδες
Γεννάνε και τα κοκόρια τους αυτή την εποχή. Στα ύψη εκτινάχθηκε ο τζίρος τους και το υπαλληλικό προσωπικό τεμενάδες κάνει για να μη χάσει τη θεσούλα του. Σε λίγο θα βάζουμε βύσμα για να χαζεύουμε τις μουστάρδες στο ράφι…
Αστυνομικοί
Από εκεί που ρύθμιζαν απλώς την κυκλοφορία και κυνηγούσαν τους κλεφτοκοτάδες (και τους αναρχικούς!) ξαφνικά αναδείχθηκαν σε απόλυτους άρχοντες των δρόμων με δικαιοδοσία στην πορτοφόλα του καθενός και της καθεμιάς. Και στις κινήσεις εκτός οικίας βεβαίως, που αναδεικνύονται στο νέο ιερό δισκοπότηρο του άστεως.
Σκύλοι
Πριν την καραντίνα:
- Αφεντικό θα με πας μια βόλτα;
- Παράτα με, καβλαντίζω με το κομενάκι στο Tinder.
Μετά απ’ την καραντίνα:
- Έλα ρε, πάμε βόλτα.
- Αφεντικό δεν μπορώ άλλο, δέκα φορές μ’ έχεις βγάλει απ’ το πρωί!
Ρουβίκωνας
Μιλάμε για επιθετικό μάρκετιγκ στην καλύτερή του μορφή. Ασπαζόμενοι τα πλέον πονηρά μαθήματα από το βιβλίο στρατηγικής των απέναντι, οι Ρουβίκωνες κατάφεραν να αποστομώσουν ακόμη και τους πλέον ορκισμένους αντιπάλους τους με την «επιδρομή αγάπης» στο Γηροκομείο!

➤ Χαμένοι

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρε σ’ αγαπάμε αλλά μήπως, λέω μήπως, αν γίνεται λέω, υπάρχει άραγε περίπτωση να δούμε και λίγη, ελάχιστη, τόση δα αντιπολίτευση; Κι εμείς βάζουμε πλάτη σε Κυριάκο, αλλά κάποια στιγμή αυτός ο έρωτας πρέπει να πάρει ένα τάιμ άουτ…
Ειδησεογραφία
Το τι παπάρα έχουμε ακούσει όλες αυτές τις μέρες, δε λέγεται. Σύννεφο πάνε τα fake news, μαζί με την παραμύθα και το μηχανισμό της σύγχυσης. Αν βγούμε ποτέ απ’ αυτή την τρικυμία, έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος θα βλέπει πλέον με άλλο μάτι τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
Γιάννης Βρούτσης

Κι ο κλήρος έπεσε στο ναύτη, που λέει και το τραγούδι. Απ’ τα χεράκια του έχουν περάσει τα αντιπαθέστερα νομοθετήματα των τελευταίων ημερών και οι φιλοφρονήσεις (γκουχ, γκουχ) που εισπράττει καθημερινώς δεν μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Την ίδια ώρα ο Σταϊκούρας παριστάνει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, μετά απ’ τη συνάντηση με το φάντασμα.
Καλλιτέχνες
ΟΚ, πλάκα έχει το στόρι που παίρνει ο καθένας μια κιθάρα και βγαίνει στο γιουτούμπι ή απαγγέλει ποιήματα και αποσπάσματα αθάνατων θεατρικών έργων. Όλα αυτά όμως είναι παρηγοριά στον άρρωστο και πρόβλεψη ενίσχυσης για τον κλάδο δεν υπάρχει ούτε στον βαθύ ορίζοντα. Ο φετινός χειμώνας δεν θα τελειώσει ποτέ…
Γάτες
Είχανε που είχανε κακό όνομα για τεμπελχανεία και παλιοχαρακτήρες, ήρθε και η απαγόρευση της κυκλοφορίας για να τις αποτελειώσει. Φίρμες γίνανε τα σκυλιά και κονομάνε απ’ όλες τις πάντες, ενώ τα δόλια τα γατσόνια στέκονται τιμωρία στη γωνία γιατί δεν προσφέρουν τίποτε στην οικιακή γαλήνη και ευεξία.
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Καθαρίσανε όντως τα Εξάρχεια, η πιο ειρηνική συνοικία της Αθήνα είναι πια. Μόνο που δεν έβαλε το χεράκι του ο υπουργός, που αυτές τις μέρες αναρωτιέται γιατί να μην παρέμβει δηλαδή ο στρατός στην τήρηση της καραντίνας.

➤ Ούτε Κερδισμένη ούτε Χαμένη
Φώφη Γεννηματά
Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr