ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Θα εγκαταλείψει η Τουρκία το ΝΑΤΟ;

Οι πολύ δυσκολες ώρες του Μεβλούτ στην Ουάσιγκτον 

Όλο και περισσότεροι παράγοντες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αναλυτές και διπλωμάτες, αρχίζουν να «χωνεύουν» την ιδέα της αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Και χρησιμοποιούμε τη λέξη αποχώρηση, διότι οι χώρες-μέλη είναι αυτές που αναλαμβάνουν την ευθύνη να φύγουν -εάν το..
επιθυμούν- από τη Δυτική Συμμαχία.
Ακούγεται παράξενο, διότι η υπόθεση των S-400 είναι αμερικανική υπόθεση, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Δυτικής Συμμαχίας, ο κ. Τσαβούσογλου ήταν μουδιασμένος μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς, αλλά και απομονωμένος.
Χωρίς να έχει δοθεί επίσημα «γραμμή» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών, ιδιαίτερα των χωρών-δορυφόρων των ΗΠΑ, συμφωνούν με την αμερικανική θέση ότι η Τουρκία πρέπει να ακυρώσει την παραγγελία των ρωσικών S-400 και να σεβαστεί το γεγονός ότι η Ρωσία από την οποία η Άγκυρα προμηθεύεται το αντιπυραυλικό σύστημα αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα εχθρό του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

- από εκτενές ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου στο hellasjournal (ολόκληρο ΕΔΩ)