ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τροπολογία «δώρο» στους καναλάρχες

Τροπολογία για την μείωση του συντελεστή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από 20% σε 5% από την 1 Απριλίου 2018 κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Η τροπολογία, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια, μειώνει τον συντελεστή ενόψει της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τα τηλεοπτικά μέσα που θα κατέχουν άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η νέα ρύθμιση θα..
επιφέρει μείωση εσόδων 20 εκ. ευρώ κατ’ έτος. Το 2018 η μείωση εκτιμάται σε 15 εκ. ευρώ αφού η εφαρμογή θα γίνει στην αρχή του δεύτερου τριμήνου.
Η τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:
 «Εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1.4.2018, του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α’ 65) σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά Μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».