ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αθώοι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για το «Aλτερ»

Aθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής - παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα-  για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ».
Σχετικά με την αθώωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους Θέμης Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
"Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής  για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ»..
Οι δυο επιχειρηματίες, ως μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της μη απόδοσης Φ.Μ.Υ., πείθοντας δήθεν τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του καναλιού Κωνσταντίνο Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση, που αδίκως, όπως αποδείχθηκε, στέρησε για 47 ημέρες την ελευθερία πατέρα και υιού Κουρή και προκάλεσε την αναστάτωση του νομικού και επιχειρηματικού κόσμου. 
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν: «Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης Φ.Μ.Υ. προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού Φ.Μ.Υ. και όχι λογιστικούς – θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις Φ.Μ.Υ.»."