ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τα γυαλιά του Γκάντι

Τον Μάρτιο του 2009, ένας συλλέκτης αγόρασε τα γυαλιά του Μαχάτμα Γκάντι για 1,8 εκ. ευρώ. Με αυτά τα γυαλιά ο Γκάντι διάβασε την Πολιτική Ανυπακοή, ίσως και το Γουόλντεν του Θόροου. Με αυτά διάβασε τους νόμους της πατρίδας του και της Βρετανίας και με αυτά έγραψε την πολιτική του διαθήκη.
Με αυτά κατανόησε την αδικία κι αποφάσισε να μοιραστεί το οραμά του χωρίς να γίνει ποτέ κάτι περισσότερο απο ένας πραγματικός ηγέτης, γυμνός με έναν μανδύα, λιπόσαρκος, μακριά απο κάθε πλούτο. Με αυτά είδε τους οπαδούς του να στέκονται ακίνητοι μαζί του απέναντι στα ρόπαλα των αστυνομικών, κηρύσσοντας τη μη βία. Με αυτά, τα πιο ευτελή, φτηνά γυαλιά στην εποχή του,.. έγραψε την ιστορία του καιρού και της πατρίδας του. Αυτά τα γυαλιά ανήκουν στην ανθρωπότητα. Η αξία τους είναι στα μάτια που είδαν απο μέσα τους. Και η ματιά που έριξαν στον κόσμο. Μπορεί να καταλήξουν έκθεμα μιας βιτρίνας σε ένα πλούσιο σπίτι, αλλά όποιος μπορεί πραγματικά να κοιτάξει μέσα απο αυτά τα γυαλιά δεν έχει ανάγκη πλούτο. Τον έχει στο βλέμμα του.
Το Νοέμβριο του 2017, όποιος έχει 1,8 εκ.ευρώ τα τοποθετεί σε οφσορ και καταγγέλει για εχθρούς της δημοκρατίας όσους αποκαλύψουν το τέχνασμα. Συνολικά υπολογίζεται ότι υπάρχουν κάπου 8 ΤΡΙΣ. δολάρια κρυμμένα σε οφσορ από τους πλούσιους του κόσμου. Διαβάστε σήμερα το ένθετο του "ΕΘΝΟΥΣ" για τις αποκαλύψεις της διαρροής των παραντάιζ Πέιπερς να δείτε πόσο εύκολα ο μεγάλος πλούτος κρύβεται και κρατάει σε υποτέλεια τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι είτε απλά επιβιώνουμε, είτε ούτε αυτό.
Νομίζω ότι αν ζούσε ο Γκάντι σήμερα δεν θα ακολουθούσε τακτική πολιτικής ανυπακοής και μη βιας. Θα τους εχωνε τα γυαλιά στον κώλο.
- από το fb του Νίκου Μάστορα