ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ν. Παππάς: Πρωτοβουλίες για να στηριχθεί ο κλάδος των ΜΜΕ

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτές που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να στηριχθεί ο Τύπος, να αναπτυχθεί και να ανακτήσει και αυτός το ρόλο του, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ταμείο των δημοσιογράφων, ο ΕΔΟΕΑΠ..
Αναλυτικα μετά την συνάντηση ο Νίκος Παππάς, δήλωσε:
«Η συνάντησή μας με την ΕΣΗΕΜΘ ήταν πολύ παραγωγική, καθώς αναπτύχθηκαν μια σειρά από θέματα. Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ακούσαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Είναι μία μάχη, η οποία κερδήθηκε, μία μάχη που, εκτός των άλλων, βγάζει από τη γκρίζα ζώνη της απασχόλησης τους δημοσιογράφους, τους ανθρώπους που δουλεύουν στα διαδικτυακά μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι, με βάση το Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, οι άνθρωποι αυτού του κλάδου θα εγγράφονται πλέον και στον ασφαλιστικό φορέα. Και να συμπληρώσω, βεβαίως, ότι -χωρίς δεύτερες κουβέντες- η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηριχτεί ο κλάδος του Τύπου, είτε μιλάμε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς είτε για το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες. Θα προκύψουν προφανώς πρόσθετα βάρη από την υποχρέωση στήριξης του ασφαλιστικού Ταμείου, αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτές που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να στηριχθεί ο Τύπος, να αναπτυχθεί και να ανακτήσει και αυτός το ρόλο του, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση».
Παρόντες στη συναντήση στην ΕΣΗΕΜΘ ήταν ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.