ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

To μπαρ Ημεροδρόμος, ο Χιώτης κι ο... Ερντογάν

Αθώα ερώτηση Παπαχρήστου βάζει φωτιά στα τόπια

«Αν Χιώτη εννοείς αυτόν που έγραψε το ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν στο ΒΗΜΑ… Τότε, δεν έχει σημασία τι λέει αυτός για μένα» απάντησε απαξιωτικά ο Νίκος Μπογιόπουλος, στα σχόλια του στελέχους του ΔΟΛ που του είχε μεταφέρει νωρίτερα η Κατερίνα Ακριβοπούλου στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τους εκπομπής στον REAL FM.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος – ενδεχομένως δικαιολογημένα, παρεξηγήθηκε από τους ειρωνικούς αστεϊσμούς του Βασίλη Χιώτη για την ονομασία του μπαρ Ημεροδρόμος που διατηρεί στην πλατεία Καρύτση με υπονομευτικούς συμβολισμούς που παρέπεμπαν στο «πρώτη φορά Αριστερά» και...
αποκαλώντας το «Συριζαικό στέκι», το οποίο πρόσφατα επισκέφθηκε ο υπουργός Oικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Αλλά ο δημοσιογράφος του REAL FM με το σχόλιό του, μάλλον αδίκησε τον διευθυντή του ΒΗΜΑ FM, αφού το ρεπορτάζ «μαϊμού» για τη συνάντηση των δύο ηγετών τον Ιούνιο του 2009 δεν το υπέγραψε ο Βασίλης Χιώτης. Βεβαίως ο τελευταίος εκείνη την εποχή στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ που φιλοξένησε το δήθεν ρεπορτάζ με τον εύγλωτο τίτλο «Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα» ήταν υπεύθυνος για το ρεπορτάζ Μαξίμου… Μοιραία διαβάζοντας κανείς το ψεύτικο ρεπορτάζ – για το οποίο ο Σταύρος Ψυχάρης με κείμενό του είχε ζητήσει συγγνώμη – έχει δικαίωμα να εικάσει ότι οι γλαφυρές λεπτομέρειες, περί ψυχρότητας και τα σχετικά που περιέχονται στο «ρεπορτάζ» για τη δήθεν συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν, ήταν διαρροές του Μαξίμου με τις οποίες ήθελε να «χρωματίσει» τη συνάντηση που δεν έγινε ποτέ! Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι το ανυπόγραφο κείμενο υπαγόρευσε ή έγραψε ο Β. Χιώτης, ύστερα από όσα του διοχέτευσε τότε το Μαξίμου!

Η γκάφα με το ρεπορτάζ «μαϊμού» που είχε δημοσιευτεί  στο ΒΗΜΑ τον Ιούνιο του 2009

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική εκπομπή του ΒΗΜΑ FM, όταν ο Βασίλης Χιώτης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη σε δημοσιογραφικό στέκι της Καρύτση, ο Γιώργος Παπαχρήστος αναρωτήθηκε «Ποιο είναι αυτό το δημοσιογραφικό στέκι», για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος.
Χιώτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ… κάτι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι… ο Μπογιόπουλος…» απαντά κομπιάζοντας και κάνοντας παύσεις.
Παπαχρήστος: «Α, ο Νίκος ο Μπογιόπουλος άνοιξε bar; Μπράβο… Πώς λέγεται, να το πούμε του παιδιού (ενν. το όνομα του bar)» με συναδελφική διάθεση.
Χιώτης: «Δεν ξέρω… Πρώτη φορά Αριστερά» απαντά προβοκατόρικα ο διευθυντής του σταθμού.
Παπαχρήστος: «Ο Μπογιόπουλος δεν νομίζω πρώτη φορά Αριστερά» διορθώνει χαμογελώντας ο προσεκτικός δημοσιογράφος, για να συμπληρώσει, «Ο Νίκος είναι ΚΚΕ» (ακούγεται να συνηγορεί ο Νότης Παπαδόπουλος).
Και κλείνει ο Παπαχρήστος, «Μπράβο να πάμε κανά βράδυ».

Ο Γ. Βαρουφάκης στο μπαρ Ημεροδρόμος με τους Νίκο Τσακανίκα και Γιώτα Διαμαντάκη 

- πηγή: enimerosi24.gr