ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δ. Στρατούλης: Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι εφέ

Ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλάει στο presspublica.gr

«Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει δεν αποτελούν εφέ, αλλά πραγματικότητα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη στο presspublica.gr επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και κοινωνικά αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο συνδεδεμένο άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Δ. Στρατούλης, χωρίς φόβο και πάθος, αναφέρεται στις απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών και συγκεκριμένα στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα θιγούν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά..
δικαιώματα και η κυβέρνηση θα προστατεύσει με κάθε κόστος, τα άτομα με αναπηρία, τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, τους εργαζόμενους σε βαρέα ανθυγιεινά και τους ασφαλισμένους πριν από το 1983».
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός αποκαλύπτει τα ψέματα τα οποία είπε ο Σαμαράς και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ σε σχέση με τις συντάξεις και δη τις επικουρικές, πριν και μετά τις τελευταίες εκλογές, και αναφέρει ότι –σε αντίθεση με τους «μνημονιακούς» σχεδιασμούς- η νέα κυβέρνηση θα στηρίξει το Ασφαλιστικό και θα προχωρήσει στη σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών του, με ένααποθεματικό κεφάλαιο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον εν λόγω φορέα θα μεταφερθούν τα έσοδα του δημοσίου από τον φυσικό και ορυκτό πλούτο και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «μακριά και απέναντι σε πρακτικές και λογικές ιδιωτικοποιήσεων» όπως ο κ. Στρατούλης τονίζει.
- Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στον Νάσο Χατζητσάκο ΕΔΩ