ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο «Φαληρεύς» του Αλαφούζου βρήκε τον δάσκαλό του

Με πολεμικά ανακοινωθέντα μέσω της Καθημερινής συνεχίστηκε η αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με τον δημοσιογράφο Στέφανο Κασιμάτη.
Η πρώην «Πανδώρα» του Σταύρου Ψυχάρη και νυν «Φαληρεύς» της εφημερίδας του Αλαφούζου, την Δευτέρα στη στήλη του και υπό τον  τίτλο «Ο Αλτουσέρ της κυβέρνησης» έγραφε για τον Αρ. Μπαλτα με αφορμή τη συνέντευξη του τελευταίου στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα: «Εκτός από ιδεοληπτικός έχει και κάτι άλλο που τον κάνει ξεχωριστό ως προσωπικότητα: νομίζω πρέπει να είναι από τους πλέον δυσάρεστους ανθρώπους που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Το σκοτεινό, αγέλαστο ύφος του, η βαθιά κατάθλιψη του βλέμματός του αναδίδουν όλο τον φανατισμό του και τον κάνουν να θυμίζει κάπως τον Αλτουσέρ».
Το άρθρο, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά που με ανακοίνωσή του συστήνει στον δημοσιογράφο «να περιορίσει την κριτική του στα μεσημεριανάδικα» διότι «βρίθουν χαριτωμένων ανθρώπων, του είδους που μάλλον συνηθίζει να..
συναναστρέφεται»!..
O Aρ. Μπαλτάς  καταλήγει στο κείμενό του γράφοντας: «Προκειμένου να συγγράψει τα ομολογουμένως ευφυή κείμενά του ο κ. Κασιμάτης μπορεί να μοχθεί νυχθημερόν. Κάποιου άλλου, για ιδίας ποιότητας και οξυδέρκειας κείμενα, μπορεί να του αρκεί ένα δεκάλεπτο. Το θέμα είναι ότι εμείς το μόνο που μπορούμε να κρίνουμε και να 'μετρήσουμε' είναι το τελικό κείμενο και όχι το πόσοι καφέδες, άγχος, νοητικός μόχθος και πιθανόν αντικαταθλιπτικά απαιτήθηκαν για την παραγωγή του».
Ο  «Φαληρεύς» Στέφανος Κασιμάτης που όπως λέει εξεπλάγη  από την επιστολή Μπαλτά, απάντησε  -όχι πειστικά όπως συνηθίζει - με τη σειρά του, σήμερα μέσα απο τη στήλη του στην Καθημερινή, καταλήγοντας χαρακτηριστικά:
(...)«Από την εικόνα του ανθρώπου που είδαμε στην τηλεοπτική συνέντευξη, από τις υπεκφυγές και τα παραπειστικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησε, εικάζω ότι ο υπουργός ζορίζεται πολύ προσπαθώντας να ισορροπήσει την πραγματικότητα της παιδείας με τις ιδεολογικές του νευρώσεις. Ίσως, σε τελευταία ανάλυση, να μην κάνει για υπουργός. Δεν είναι ντροπή να το αναγνωρίσει. Στην πραγματική ζωή, δεν κάνουμε όλοι για όλα ― μόνο στις σοσιαλιστικής εμπνεύσεως ουτοπίες μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αλλά αυτό ακριβώς φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα του Αριστείδη Μπαλτά.»(...) (διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης Μπαλτά και την ανταπάντηση Κασιμάτη ΕΔΩ)

Υ.Γ1 Φαίνεται πως ο Στέφανος Κασιμάτης μάλλον βρήκε τον δάσκαλό του ή μάλλον τον καθηγητή του... Ο Μπαλτάς δεν είναι η führerin Γιάννα...

Υ.Γ2  Για πάρα πολλούς η τέως «Πανδώρα» του Ψυχάρη και νυν «Φαληρεύς» του Αλαφούζου θα είναι «ο δημοσιογράφος-που-είπε-ευχαριστώ-στη-Χρυσή-Αυγή». Κι αυτό εξ αιτίας άρθρου του στην Καθημερινή, το Σεπτέμβριο του 2012, υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία». Στο άρθρο του με έναν προκλητικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο εξίσωνε την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Σημειωτέον ότι το άρθρο αυτό του Κασιμάτη καθώς και ένα άλλο που ήταν η συνέχειά του, έχουν «εξαφανιστεί» από την ιστοσελίδα της Καθημερινής. Είναι σαν να μην γράφτηκαν ποτέ...