ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Επικίνδυνη αδράνεια για το Επικουρικό ή σκοπιμότητα

Από τη Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Καμία ενέργεια δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ για την παραμονή του επικουρικού της Β’ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) εντός του ΕΤΑΠ ΜΜΕ!
Επίσης, δεν έχει γίνει καμιά κίνηση ενημέρωσης της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη «θεωρητικά» (μένει ν’ αποδειχθεί και στην πράξη…) ομόφωνη θέση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ
    ΟΧΙ στα Επαγγελματικά Ταμεία.
    OXI στην απόσχιση του Επικουρικού της Β’ Διεύθυνσης από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τη συνεισφορά του    στο χρεοκοπημένο ΕΤΕΑ.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 220 του ν.4281/2014, προβλέπεται ότι από την 1η Ιουλίου 2015 το Επικουρικό της Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), μαζί με άλλα Επικουρικά, μεταφέρεται αυτόματα στο χρεοκοπημένο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.. (ΕΤΕΑ) με όσα συνεπάγεται αυτό για τις επικουρικές συντάξεις του Ταμείου μας. Σημειώνεται πως η προθεσμία της 30ής Ιουνίου παραμένει ενεργή, και ότι στη συνέχεια τα Επικουρικά που δεν έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ, εντάσσονται στο ΕΤΕΑ (ΩΡΠΔΛ-8ΔΑ/3.12.2014). Επίσης, ζητείται, από τον νόμο, εάν υπάρχουν αντιρρήσεις, να κατατεθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου από την δεσπόζουσα Ένωση της κάθε Διεύθυνσης (δηλαδή στην περίπτωσή μας, του πρώην ΤΑΙΣΥΤ, την ΕΣΠΗΤ).
Στο σωματείο μας προκηρύχθηκαν εκλογές, για τις 12 – 13 Ιουνίου, «παραμελώντας» και αφήνοντας σε εκκρεμότητα αυτό το κορυφαίο ασφαλιστικό ζήτημα παρά τον άμεσο κίνδυνο να δημιουργηθούν νομικά τετελεσμένα.Ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνονται από τη διοίκηση Μπερεδήμα οι μεθοδεύσεις που μας οδήγησαν στον ΕΟΠΥΥ, με την εκπαραθύρωση από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ κλάδων και ασφαλισμένων προς όφελος συντεχνιών και η απόπειρα κλοπής των πόρων μας, για τη συντήρηση απαράδεκτων ανισοτήτων και προκλητικών προνομίων σε βάρος του Περιοδικού Τύπου.
Θέτουμε στην κρίση των μελών της ΕΣΠΗΤ αν σκοπίμως το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ αδρανεί, εξυπηρετώντας «αλλότριες» σκοπιμότητες. Αναρωτιόμαστε, με το παρελθόν του προέδρου μας, μήπως στόχος είναι, λόγω των εκλογών στην ΕΣΠΗΤ, στις 12 – 13 Ιουνίου και της ενδεχόμενης διοικητικής εκκρεμότητας να μην «προλάβει» η νέα διοίκηση τις προθεσμίες και να ενταχθεί το Επικουρικό μαςde facto στο ΕΤΕΑ;
ΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, ως αντιπροσωπευτικότερο σωματείο ασφαλισμένων της Β’ Διεύθυνσης, να πάρει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απόφαση στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ και να στείλει ΑΜΕΣΑ επιστολή στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την παραμονή του Επικουρικού της Β’ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Από τα μέλη του Δ.Σ. ζητάμε να ελεγχθεί η άμεση εκτέλεση της απόφασης (οι προθεσμίες τρέχουν), γιατί έχουμε παραδείγματα όπου ανάλογες αποφάσεις / ανακοινώσεις στην πορεία αλλάζουν ή και προκλητικά… ξεχνιούνται.
ΔEN ΘA EΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Υ.Γ.: Αναρωτιόμαστε: γιατί καθυστερεί τo αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, και η έγγραφη ενημέρωσή του για τις καραμπινάτες πτωχεύσεις / λουκέτα / μεταβιβάσεις τίτλων σε off shore εταιρείες, όπως οι Εκδόσεις Λυμπέρη, η 4Π, ο Περιοδικός Τύπος η περιβόητη ΑΔΕΛΕ (Ισοτιμία), οι Εκδόσεις Κυριακίδη, ο Επενδυτής, η ΙΜΑΚΟ κ.λπ.; Παρότι η πρόταση έχει γίνει πριν από σχεδόν ένα μήνα, από τους εκπροσώπους της ΔΑΕΚΔ στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, έως την Παρασκευή 15 Μαΐου δεν είχε καν σταλεί επιστολή!
Τι ακριβώς «προσδοκά» / «περιμένει» το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ και κωλυσιεργεί τόσο πολύ; Οδηγίες «άνωθεν»; Χρεοκοπία; Εκλογές; Απώλεια της «δεδηλωμένης»;…
Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων"