ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ctrl+Alt+Del στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κυρίαρχο σύνθημα «Ctrl+Alt+Del στην εργοδοτική αυθαιρεσία», πραγματοποίησε έξω από τα γραφεία του ομίλου ΜΜΕ Media 24 η Συνέλευση Έμμισθων, Ανέργων και Φοιτητών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μάρη, ο οποίος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να γίνουν γνωστά τα προβλήματα των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (sites), καθώς, εκτός του ότι συνήθως εργάζονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη από τους εργοδότες τους.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης ξεκίνησε στις 6 μ.μ. και παρά το αίτημα των συγκεντρωμένων να μπουν στο κτίριο, ώστε να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους..
εργαζομένους, η εταιρεία τούς αρνήθηκε την είσοδο. Αν και υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπων των συνδικαλιστικών σωματείων του Τύπου, που επισήμαναν ότι σύμφωνα με τον Ν.1264/82 -που ρυθμίζει θέματα συνδικαλιστικής δράσης- είναι παράνομη η απαγόρευση, δεν έγινε δεκτή η επιτροπή των συγκεντρωμένων.
Αντιθέτως, αν και είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, η εταιρεία ζήτησε να γίνουν εκ νέου συζητήσεις, ώστε εκπρόσωποι της Συνέλευσης να επισκεφθούν τους χώρους εργασίας του ομίλου κάποια άλλη ημέρα, ώστε να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Ν.1264/82, η διανομή ενημερωτικού υλικού στους χώρους εργασίας αποτελεί σύννομη συνδικαλιστική δράση και δεν μπορεί να απαγορεύεται.
- efsyn.gr (φωτό από το katalipsiesiea)
.