ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Oι μισθοί των ηγετών της ΕE - Πόσα παίρνει ο Τσίπρας

Ποιοι παίρνουν τα λιγότερα και ποιοι τα περισσότερα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποιο είναι το ποσό που εισπράτουν ως μισθό οι ηγέτες της Ευρώπης και όχι μόνο; Σε ποια θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας; Τα παρακάτω διαγράμματα δίνουν απάντηση σε όλα αυτά, δίνοντας αναλυτικά τους μισθούς. Πιο ακριβοπλήρωμένος είναι ο Γιούνκερ, ο Τουσκ, ο Μπετέλ (Λουξεμβούργο) και η Μέρκελ. Ενας άλλος πίνακας της Eurostat δείχνει το ωρομίσθιο των ηγετών συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Εδώ ο Ελληνας πρωθυπουργός σκαρφαλώνει στην 9η θέση.
Δείτε τον ΠΙΝΑΚΑ με το πόσα αμείβονται το χρόνο οι ηγέτες της Ευρώπης. Ο Αλέξης Τσίπρας.
με 85.479 ευρώ μισθό το χρόνο βρίσκεται στην 15η θέση:

 Επίσης η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει πόσα χρήματα βάζουν στην τσέπη τους οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη. Το αξιοπερίεργο είναι στην κορυφή της λίστας, όπου ο Λι Χσιενγκ Λουνγκ της Σιγκαπούρης, λαμβάνει ως καταγεγραμμένο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες ετησίως, ενώ ο δεύτερος Μπαράκ Ομπάμα, μόλις 269.690 λίρες! Ουραγός της λίστας είναι ο Κινέζος ηγέτης Σι Ζινπίνγκ με ετήσιο εισόδημα 14.836 λίρες.
- protothema