ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δεν προβλέπεται συμψηφισμός με τους καναλάρχες...

Eχουν λυσσάξει οι καναλάρχες με το θέμα των εισφορών δεκάδων εκατομμυρίωνπου ζητά η κυβέρνηση και αφορά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Σε όλες τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές -ειδικά στον ΣΚΑΪ- έχουν βάλει και από δύο, τρεις συντάκτες τους που κάνουν λόγο για συμψηφισμούς με προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών κλπ
Η κυβέρνηση -όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου- στις αντιδράσεις απαντάει λεγοντας ότι «εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου». Μάλιστα  προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.
Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου..
ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.
Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.
Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση.
Η επιστολή του Ν. Παππά στο Mega. Αντίστοιχες επιστολές έχουν σταλεί και για τα έτη 2011, 2012, 2013 σ' όλα τα κανάλια.