ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μποϊκοτάζ κατά της «πατσαβούρας» Bild

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που αποκαλούν «κίτρινη» και «πατσαβούρα» την σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild. Επίσης πάρα πολλοί είναι οι Γερμανοί  που την αγοράζουν και την διαβάζουν. Σχεδόν 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα της εφημερίδας φεύγουν κάθε μέρα από τα πιεστήρια της BILD...
Παραδόξως, ολο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία -αντιδρώντας στον κιτρινισμό και  σε επικοινωνικές εκστρατείες του στιλ "Οι τεμπέληδες Έλληνες", "Οι πολεμοχαρείς Ρώσοι", "Οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων δεν θέλουν να εργαστούν" κ.ά-  αρνούνται τώρα να προμηθευτούν τa φύλλα της Bild και συμμετέχουν στο #BILDBOYKOTT.
Χαρακτηριστικά τα πρατήρια καυσίμων ARAL Bendorf με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πριν..  από τρεις ημέρες : "Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα δεν θα προμηθευτούμε την εφημερίδα BILD καθώς δεν στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία λασπολογίας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας". Η ανακοίνωση στο facebook είχε 100.000 like και 13.000 share.
Στον ίδιο δρόμο και το ταχυδρομείο της πόλης Rutesheim που απέσυρε την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια του ανακοινώνοντας: "Αγαπητοί πελάτες, μετά από μια μικρή διαβούλευση καταλήξαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ARAL και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα: Από σήμερα αποσύρουμε ολοκληρωτικά την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια μας".
Παρόμοια θέση παίρνει και το κατάστημα  Edeka στην πόλη Chemnitz.