ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο Ευ. Τάτσης (της ΕΠΗΕΑ) πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ

 Tι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ν. Καρούτζος και η Αντζυ Σταθάτου

Εξελέγη σήμερα πρόεδρος στον Ένιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ είναι ο Ευ.Τάτσης (από την ΕΠΗΕΑ) ο οποίος εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία με 4 ψήφους έναντι τριών που πήρε η Πόπη Χριστοδουλίδου -υπήρξαν 1 λευκό και 1 άκυρο. Στην πρώτη ψηφοφορία ο Τάτσης ισοβάθμισε με την Χριστοδουλίδου 4-4 ενώ υπήρξε 1 λευκό.
Σημειώνεται ότι τα πέντε μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγονται από την ΕΣΗΕΑ και πάντα πρόεδρος στον Οργανισμό εκλεγόταν από ιδρυσεώς του ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ενωσης, δηλαδή της ΕΣΗΕΑ. Τώρα για πρωτη φορά στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγεται προεδρος από την Ενωση Προσωπικού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδρίαζε ξανά..
για να εκλέξει Γεν. Γραμματέα, Ταμία και πρόεδρο ΤΥΠ.

Η ανακοίνωση Καρούτζου - Σταθάτου (εκλεγμένοι με την ΕΣΗΕΑ) που είχαν εκδώσει εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:
"ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ Η ΕΝΤΟΛΗ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ
Ο ΕΔΟΕΑΠ, η φροντίδα, η περίθαλψη, το φάρμακο, η επικούρηση των ανθρώπων του Τύπου, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η «πλακίτσα», οι ανέξοδοι αριστερισμοί, το κυνήγι της καρέκλας, η στοχοποίηση προσώπων, οι καλυμμένες απειλές για διοικητικά μέτρα, ο όψιμος γκαιμπελισμός και η διαστρέβλωση απόψεων χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές πλευρές για να κρυφτεί η ένδεια απόψεων και προτάσεων. Παράλληλα η αγωνιώδης προσπάθεια να γίνει το «644» πλειοψηφία στους «2.296» πρέπει να εισαχθεί στην διδακτέα ύλη των μαθηματικών σχολών.
Τα «εύκολα λόγια», οι λαϊκίστικες υποσχέσεις, η δήθεν «παροχολογία», το «λεφτά υπάρχουν» οδηγούν (όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια…) σε οδυνηρά καταστροφικές καταστάσεις. Ας σταματήσουν ορισμένοι να φαντασιώνονται ότι κάνουν στον ΕΔΟΕΑΠ «έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα».
Η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού πρέπει να γίνει με υπεύθυνο σχέδιο και μοναδικό γνώμονα την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ. Η εκπόνηση & εφαρμογή σχεδίου σωτηρίας είναι το μοναδικό κριτήριο για την ψήφο μας στην ανάδειξη των μελών του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου. Ψήφος ισότιμη με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ (όπως σοφά αναφέρει το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ).
Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ μας ψήφισαν με μια και μόνη εντολή, την ύπαρξη ενός ισχυρού, αυτοδιοικούμενου ΕΔΟΕΑΠ για μας, για τα παιδιά μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές όλων των εργαζομένων του Τύπου. Αυτή την εντολή θα ακολουθήσουμε!
Νίκος Καρούτζος - Αντζυ Σταθάτου"