ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πόσο πολύ σ΄ αγάπησα ποτέ δεν θα το μάθεις…


Με σημείο αναφοράς την παλιά «Ελευθεροτυπία» 

Την αγάπησα πολύ την «Ελευθεροτυπία», ειδικά αυτή του Φυντανίδη, με την απόλυτη δημοκρατία. Δεν μπορώ να σου πω, όμως, ότι στενοχωρήθηκα όταν έκλεισε.
Οι εξελίξεις των δύο τελευταίων χρόνων σκότωναν την όρεξη που είχα για δουλειά. Αυτολογοκρινόμουν πολλές φορές για να είμαι κοντά στο νέο πολιτικό στυλάκι που επικράτησε. Είδα κείμενά μου για πρώτη φορά να κόβονται. Υπήρχαν θέματα απαγορευμένα, καχυποψία απέναντι σε συντάκτες ανάλογα με το τι ψήφιζαν. Αδιανόητα πράγματα.
Για το κλείσιμο της εφημερίδας φταίνε η άτσαλη διαχείριση εκ μέρους της εκδότριας και η πορεία που πήρε η εφημερίδα από τότε που έφυγε ο Φυντανίδης και..απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης Σήφης Πολυμίλης.
Όταν έκλεισε η «Ελευθεροτυπία» μου άρεσε πολύ που έγραφα στη LifΟ και στο Protagon. Ήταν ψυχοθεραπεία αλλά και μια νέα εμπειρία για μένα. Είμαι, όμως, άνθρωπος της εφημερίδας. Νιώθω πανευτυχής που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα που θα βγάλει σε λίγες μέρες την «Εφημερίδα των Συντακτών», ειδικά την εποχή της κρίσης. Είναι σημαντικό που ένας συνεταιρισμός ανθρώπων ξεκινάει μόνος του κάτι. Θα ‘θελα η εφημερίδα μας να είναι φιλοευρωπαϊκή, της κεντροαριστεράς, και να μη λαϊκίζει. Αλλά εγώ του καλλιτεχνικού είμαι. Θα δω τι άλλο θα μπορώ να προσφέρω. Το ότι ξαναβρεθήκαμε στην Κολοκοτρώνη, στα παλιά γραφεία της «Ελευθεροτυπίας», το βλέπω ως καλό οιωνό.

Aπόσπασμα από αφιέρωμα της lifo στη Βένα Γεωργακοπούλου. Η δημοσιογράφος είναι αρχισυντάκτρια πολιτιστικού στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου