ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκτακτη συνεδρίαση των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών για το κύμα επιθέσεων κατά δημοσιογράφων


Μετά και τα κρούσματα φίμωσης στη ΝΕΤ (Πρωινή Ενημέρωση),  ΕΡΤ-3 (παρέλαση), στον 9,84 (απόλυση Λαμπρινής Θωμά) και τη δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη, συγκαλείται αύριο Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).
Η συνεδρίαση θα γίνει με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση.
Η ΠΟΕΣΥ και ο πρόεδρός της Γ. Σαββίδης (φωτογραφία), καταγγέλλουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα..κρατική- ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Αφορμή η απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιου Λιάτσου να κόψει την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, από αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας.