ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του Κ. Βαξεβάνη


ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ καλούν σε συμπαράσταση στα δικαστήρια

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.Ελ., ΚΚΕ) διαμαρτύρονται με τον πλέον έντονο τρόπο για την δίωξη και σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό HOT DOC της «Λίστας Λαγκάρντ» με 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Ο Βαξεβάνης συνελήφθη το πρωί της Κυριακής μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικασθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο..
αυτόφωρο δικαστήριο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η δίωξη και σύλληψη Βαξεβάνη στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού στους δημοσιογράφους και για το μέλλον, για ένα ζήτημα μάλιστα που εδώ και καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη και αφορά το πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις του με οικονομικά και άλλα συμφέροντα. «Τα στοιχεία που περιέχει το επίμαχο δημοσίευμα», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, «είναι στη διάθεση κάθε αρχής και περιμένουμε να τα ερευνήσουν οι αρμόδιοι, αντί να στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου που τα δημοσιοποίησε».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και δηλώνει ότι μαζί με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θα αγωνιστεί και στην περίπτωση αυτή για την ελευθερία του Τύπου.
ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ καλούν όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ελεύθερη ενημέρωση να είναι αύριο (Δευτέρα) στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζεται ο Κώστας Βαξεβάνης για να του συμπαρασταθούν.