ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η μετάλλαξη του Τάκη Καμπύλη - Από τα ΝΕΑ, στον ΕΤ της Γιάννας και στον 9,84


Γράφει ο zooρλός

Τον Τάκη Καμπύλη τον γνώρισα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, απ΄όπου πέρασα ένα φεγγάρι προτού εγκαταλείψω τις εφημερίδες. Ηταν ένα συνεσταλμένο μεν αλλά δυναμικό παιδί και με άποψη. Ως αρχισυντάκτης ελεύθερου και πολιτιστικού ήταν ευγενής και συνεργάσιμος (σχεδόν) με όλους. Τη δουλειά την ήξερε και κατά γενική ομολογία από χειρόγραφο έσκιζε ενώ δεν υπήρξε ποτέ λουφαδόρος.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μετάλλαξη του Καμπύλη άρχισε όταν αυτός -φεύγοντας από τον ΔΟΛ- ενσωματώθηκε στη διευθυντική ομάδα του (χλιδάτου) Ελεύθερου Τύπου της Γιάννας. Η εφημερίδα της Αγγελοπούλου θεωρείται οτι «διέφθειρε» πολλούς δημοσιογράφους - υπήρχε βλέπετε και ο τρόπος και το χρήμα. Ο Καμπύλης δεν «ευδοκίμησε» στην εφημερίδα της Γιάννας, καβγάδιζε καθημερινά με όλους και για όλα και..
αποχώρησε προτού αυτή κλείσει.
Η πλήρης αλλοτρίωση του Τάκη Καμπύλη επήλθε όταν ανέλαβε γενικός διευθυντής στον Αθήνα 9.84 - είχε προηγηθεί η μικρή θητεία του ως συμβούλου επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία του Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας.
Ο Καμπύλης αρχικά έδειξε καλές προθέσεις για την εξυγίανση του 9,84 καθώς προσπάθησε να «καθαρίσει» τον ραδιοσταθμό από τα ρουσφέτια  Αβραμόπουλου, Ντόρας, Κακλαμάνη και λοιπών. Μάλιστα για τις απολύσεις πολλών βολεμένων αργόμισθων χρησιμοποίησε ως άλλοθι μέχρι και τον φίλο του Ηλία Κανέλλη, βάζοντάς τον να «παραιτηθεί»!
Τότε - τον Μάρτιο του 2011- υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για το ότι δεν αντιμετώπισε και με τόσο κομψό και συναδελφικό τρόπο, όσους από τους δημοσιογράφους αποφάσισε να απομακρύνει από τον 9,84. Μάλιστα τότε οι περισσότεροι ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους λίγο πριν μπουν στο studio!..
Ο Καμπύλης βέβαια μπήκε σχεδόν αμέσως  κι αυτός στον πειρασμό να προσλάβει «δικούς» του ανθρώπους ενώ άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα δείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς σε βάρος των εργαζομένων.
Υπήρξαν τότε πολλές επώνυμες καταγγελίες  (Χρ. Ράπτης) για «διαδρομιστές, αναξιοκρατία και νέες παρεούλες και κλίκες που θα πάρουν τη θέση των παλιών». Βέβαια ειπώθηκαν και κακίες του στιλ ότι «τώρα ο Καμπύλης θα φέρει τους κολλητούς του, αν και αυτοί είναι ελάχιστοι διότι από όπου και αν πέρασε δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει». Πολλοί ήταν αυτοί που του καταλόγιζαν και το γεγονός ότι ανέλαβε γενικός διευθυντής χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα -.δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ. Σε αυτό ο Καμπύλης αντέτεινε ότι  έχει... παρακολουθήσει μαθήματα στην πάλαι ποτέ Βιομηχανική Σχολή και άρα διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση.
Ο διευθυντής του Αθήνα 9.84 έχοντας αποκτησει υπερεξουσίες -ο Καμίνης θεωρεί ότι του χρωστά την εκλογή του στο δήμο- άρχισε να παραβιάζει αξίες που κάποτε υπερασπιζόταν. Πέρυσι ο Καμπύλης εν μέσω απεργιών εκβίαζε με παραιτηση και «λουκέτο» στον ραδιοσταθμό, έκλεινε τα μικρόφωνα των εργαζόμενων που έβγαζαν στον αέρα έκτακτα απεργιακά προγραμμάτα κ.α.
Κύριο μέλημα του Καμπύλη ήταν να διασπάσει το μέτωπο των εργαζόμενων στο ραδιοσταθμό, τροφοδοτώντας συνεχώς να πολεμικό κλίμα μέσω επιστολών και ανακοινώσεων όπου μονίμως έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης. Μόνιμη επωδός των ανακοινώσεων Καμπύλη ήταν «ότι έχει να λογοδοτήσει μόνο απέναντι στους δημότες» λες και ήταν εκλεγμένος και όχι δοτός...
Τελευταίο δείγμα αυταρχικής συμπεριφοράς ήταν η απόλυση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά που κατήγγειλε τον Τάκη Καμπύλη ότι διέταξε την πολιτική και προσωπική της δίωξη, διότι “τόλμησε” να υπερασπιστεί στον αέρα το δικαίωμα στην απεργία και να τηρήσει τη δεοντολογία που ο ίδιος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του...