ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στον ΕΟΠΥΥ τα ταμεία ΜΜΕ!


Η μνημονιακή επίθεση εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι σαρωτική. Και η επιβολή της μπότας λογοκρισίας και καταπάτησης ελευθεροτυπίας και ελεύθερης ενημέρωσης είναι μόνο η μια πλευρά.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται στο στόχαστρο και στο ασφαλιστικό τους. Η πανικοβλημένη συγκυβέρνηση έβαλε στο μάτι τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Όσα αποθεματικά απέμειναν μετά το σαρωτικό "κούρεμα" τους.
Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με θέμα, πέραν των άλλων, την εν κρυπτώ προώθηση νομοθετικής διάταξης με την οποία εντάσσονται στον ΕΟΠΠΥ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πρόνοιας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (συντακτών-υπαλλήλων περιοδικού Τύπου, εφημεριδοπώλες, τεχνικοί Τύπου, κ.λ.π.). Πέραν δηλαδή του ΕΔΟΕΑΠ που μένει εκτός (προς το παρόν) για να καταρρεύσει μόνος του σε δυο-τρία χρόνια!
Η κατάρρευση του θα είναι βέβαιη αφού η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ συνοδεύεται..
από την υφαρπαγή του μεγαλύτερου ποσοστού του αγγελιοσήμου! Μάλιστα η συγκυβέρνηση βάζει τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ για να μπορέσει να υφαρπάξει τα έσοδα από το αγγελιόσημο το οποίο σύμφωνα με τους τροϊκανούς και τους εγχώριους φίλους του είναι "πόρος υπέρ τρίτων" -άσχετα αν για τους ελληνικούς νόμους είναι "οιονεί εργοδοτική εισφορά".
Στον ΕΔΟΕΑΠ των ολίγων συντακτών-διοικητικών εφημερίδων και καναλιών θα μείνει μικρό ποσοστό του αγγελιοσήμου. (κι έτσι εντός δυο ετών μετά και το κούρεμα, μετά και τους ατυχείς  χειρισμούς στα αποθεματικά) θα καταρρεύσει με πάταγο. Πέρα από τις αιματηρές περικοπές και την εκδίωξη μεγάλης μερίδας ασφαλισμένων που δεν θα έχει μισθό και θα εργάζεται δημοσιογραφικά με μπλοκάκι..(ήδη ξεκίνησε αυτή η απαράδεκτη διαδικασία).
Τους yes my troika πολιτικούς της συγκυβέρνησης το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εμφανίσουν στα χαρτιά "έσοδα" για τον ΕΟΠΥΥ. Και βρήκαν πρόχειρο το αγγελιόσημο. Το οποίο ούτε θα εφαρμοστεί στο Διαδίκτυο, ούτε θα μειωθεί. Θα κλαπεί απευθείας από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η εξαίρεση του ΕΔΟΕΑΠ από αυτή την υφαρπαγή είναι εκ του πονηρού, όσο κι αν βολεύει ορισμένους δημοσιογράφους ή εκδότες. Σύντομα θα έρθει και η σειρά του...
- από το greektv-com.blogspot.gr