ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ξαφνικός(;) πόλεμος ανάμεσα σε Μάτσικα και blogger

Πολλά συγγενικά πρόσωπα (σύζυγοι, υιοί κλπ) εμπλέκονται στον πόλεμο που ξέσπασε ξαφνικά(;) ανάμεσα στον Ηλία Μάτσικα, διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, και του blog fimotro με αφορμή δημοσιεύματα του ιστολογίου σχετικά με τη σύζυγο του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα. Στη διαμάχη υπήρξαν και από ότι φαίνεται θα υπάρξουν ακόμη πολλά επεισόδια, καθώς υπήρξαν εκατέρωθεν πλήθος καταγγελιών και πολλά υπονοούμενα.

Το σάιτ newpost.gr γράφει σχετικά:
Μάχη ΑΠΕ- Fimotro
Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του ΑΠΕ και του blog Fimotro με αφορμή δημοσιεύματα του δεύτερου σχετικά με τη σύζυγο του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα. Το Fimotro κατηγόρησε τη (σύζυγο του υπουργού) δημοσιογράφο Φαίη Καραβίτη, η οποία εργάζεται στο ΑΠΕ, ότι τηλεφώνησε σε συναδέλφους προκειμένου να.. “θαφτεί” το θέμα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Δρούτσα για να κοπούν κάποια προνόμια των βουλευτών, να περιοριστεί στις δύο θητείες ο χρόνος που θα μπορούν να εκλέγονται και να γίνει ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα η βουλευτική ιδιότητα. Η κα Καραβίτη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.
Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η προσωπική διάψευση έγινε με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Συνοδεύτηκε από ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου με την οποία εκφράστηκε η “έντονη αποδοκιμασία στην επίθεση κατά της συναδέλφου Φαίης Καραβίτη”.
Αυτά, η αλήθεια να λέγεται, γίνονται για πρώτη φορά και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς- αν είναι καχύποπτος ότι γίνονται... αυτοβούλως. Ουδέποτε άλλοτε υπήρξε προσωπική δήλωση συζύγου υπουργού που να μεταδόθηκε σαν ανακοίνωση του ΑΠΕ. Από τον κανόνα δεν εξαιρείται ο πολιτικός προϊστάμενος του πρακτορείου Γιώργος Πεταλωτής η σύζυγoς του οποίου δέχθηκε αήθη επίθεση τον περασμένο χειμώνα. Οπότε, κάποιος σοβαρός λόγος πρέπει να υπάρχει για να έχουμε ανατροπή του κανόνα...
Η δεύτερη πράξη του πολέμου παίχτηκε στην τηλεόραση, με το “Αποκαλυπτικό Δελτίο” του “Extra channel” να παίρνει τη σκυτάλη και το ΑΠΕ να εκδίδει νέα ανακοίνωση.
Οι μάχες συνεχίστηκαν με εκατέρωθεν καταγγελίες και υπονοούμενα, με την εμπλοκή ακόμα και συγγενικών προσώπων -δεν θέλουμε να τις παρακολουθήσουμε αν και προσωπική άποψη έχουμε σχηματίσει.