ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εύκολα...


Στις εκλογές των δημοσιογράφων αναφέρεται ο Χρήστος Ξανθάκης και όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί, βάσει των αποτελεσμάτων, πιο εύκολα θα αγκαλιαστούν ο Αδαμίδης με τον Μπέο παρά θα επιτευχθεί συμφωνία για συγκρότηση του εντεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου. Γράφει συγκεκριμένα στη στήλη του Μέσα & media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας:

Πέτυχε η εγχείρηση στην ΕΣΗΕΑ, αλλά για την πορεία του ασθενή δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
Δεν είναι μόνο ότι προσήλθαν μόνο 3.365 συνάδελφοι και συναδέλφισσες για να ψηφίσουν, έναντι 3.940 το 2009, όσο και ότι με βάση τα αποτελέσματα πιο εύκολα θα αγκαλιαστούν ο Αδαμίδης με τον Μπέο παρά θα επιτευχθεί συμφωνία για συγκρότηση του εντεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου. Τέλος πάντων, στους νικητές των εκλογών πρέπει να καταγράψουμε τη φίλα προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» με 2 έδρες (από μία), τη νεότευκτη και.. κάτι παραπάνω από αριστερή «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» που κέρδισε έδρα, τη φίλα προσκείμενη στο ΚΚΕ «Δημοσιογραφική Συνεργασία» με 2 έδρες (είχε δύο, αλλά με τη συνεργασία άλλων αριστερών δυνάμεων) και τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» (οι «άλλες αριστερές δυνάμεις», που κατέβηκαν σόλο υπό την ηγεσία της Νανάς Νταουντάκη).
Ηττημένοι είναι η κεντροδεξιά παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» με 2 έδρες (είχε 4, αλλά από το συνδυασμό έλειπαν οι Σόμπολος, Μαγιάση και Βλαβιανός) και η κεντροαριστερή «Δημοσιογραφική Ενότητα» που έχασε την έδρα της. Ούτε ηττημένοι ούτε νικητές, είναι η «Συσπείρωση» που έμεινε στις 2 έδρες από 3 αλλά κέρδισε την πρωτιά και δικαιούται να ζητάει προεδρία και η νεότευκτη κεντροαριστερή «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» (πρώην τμήμα της «Συσπείρωσης» σε μεγάλο βαθμό) που κέρδισε μεν έδρα, αλλά περίμενε μάλλον κάτι καλύτερο με το σχετικώς λαμπερό ψηφοδέλτιό της.